Sramota: Justin Bieber preklinjao fanove da varaju za njega

Justin Bieber napravio je od svog dolaska na prvo mesto američke top liste pitanje života i smrti! Jedna je stvar što on moli fanove da kupe njegovu pesmu a sasvim druga što ih sad podstiče da kroče van granica zakona i prave lažne naloge na servisima za slušanje muzike kako bi mu pomogli!

Kako piše The Verge, Justin je tako postavio objave jedne belieberke koja daje detaljno uputstvo kako da se prevare onlajn platforme za slušanje muzike da bi on došao do vrha liste. “Justin jako želi to prvo mesto i jako je uzbuđen zbog toga kao što je rekao uživo. Ako ne želite ovo da radite, to je u redu, samo ignorišite. Ovo su saveti za ljude koji žele da načine dodatni napor.” Ti “saveti” su zapravo toliko jadni da nam nije jasno kako je Biebs imao snage da ih uopšte objavi.

Oni podrazumevaju kreiranje lažnih naloga i lista na Spotifyju i vrtenje “Yummu” bez prestanka dok spavate, kupovinu pesmu preko iTunes servisa više puta i druge taktike koje služe da zavaraju sistem. Tu su saveti i kako da podesite kompjuter da deluje kao da je iz Amerike, jer samo preslušavanja pesme iz Amerike se računaju za Billboardovu top listu. Treba biti iskren pa reći da su ovakve kampanje pravili i fanovi Harryja Stylesa odnosno BTS-a, ali ogromna razlika je što ni Harry ni BTS to nisu ohrabrivali niti zvanično promovisali. Da je Justina ipak na kraju bila sramota svedoči to što je on obrisao spomenute objave sa svog Storyja, ali naravno, ne pre nego što je neko sve to snimio kao dokaz. Ovakvo ponašanje jako šteti muzičkoj industriji i svim izvođačima, a štetiće i Justinu Bieberu koji već nailazi na ismevanje jer se ponaša kao očajnik. “Yummy” očigledno ne može da se poredi sa njegovim megahitovima iz prošlosti i to je u redu, jer ne mogu sve numere do vrhova top lista. Još samo da on to shvati.

Pročitajte još  Justin Bieber – What Do You Mean? (Live @ MTV EMA 2015)

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/Justin Bieber

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

One thought on “Sramota: Justin Bieber preklinjao fanove da varaju za njega

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.