Bizarne metode: Ovako prolaze oni koji šire glasine o Stray Kids!

Činjenica je da je internet mesto gde svako može da napiše šta god poželi. Postoje usluge koje potpomažu da se sadržaji koji nisu prikladni uklanjaju, a njihovi autori nekako kazne, međutim nismo baš očekivali ovako drastične mere, koje je preduzela izdavačka kuća JYP, koja zastupa Stray Kids.

Naime, ovo su postavili kao preventivne mere da bi se uverili da niko i ništa ne pokvari imidž ovog K-Pop benda. Oni su uveli bizarnu saradnju u kojoj fanovi “otkucavaju” druge fanove za širenje glasina i lažnih informacija o bendu.

“Zdravo, ovo je JYP,

Glasine o našem umetniku se šire u raznim online zajednicama i uglavnom na određenom kanalu društvenih mreža. Ove [glasine] nisu istinite i neosnovane su. Presudom da ove glasine teško štete imidžu, časti i karakteru našeg umetnika, preduzećemo sve moguće mere protiv osobe koja je prvobitno objavila glasine i onih koji su ih proširili i preduzećemo oštre mere bez milosti . Pravne žalbe i izveštaji mogu se podneti odmah, a biće izrečena krivična kazna za stvaranje i širenje zlonamernih glasina o umetnicima kao zločina klevete i ličnog napada. Završili smo prikupljanje dokaza u vezi sa ovom materijom i potvrđujemo mere za hitno delanje. Mi pratimo sve i tražimo da fanovi takođe pošalju izveštaje o prikupljenim dokazima za radnju koja će se preduzeti protiv osobe koja je prvo objavila glasine i onih koji su ih distribuirali. (fan@jipe.com) Preduzimajući sve mere i radnje za zaštitu prava i interesa našeg umetnika, uložićemo svoj puni napor da ne nanesemo štetu ne samo umetniku, već i svim fanovima koji vole Strai Kids.”

Pa, izgleda da im nije žao ni da preduzmu legalne mere protiv fanova? JYP stvarno nema milosti. Inače, Seungmin trenutno ima grip, pa je JYP objavio i kratko obaveštenje o njegovom odstustvu na neko vreme, dok se ne oporavi.

Pročitajte još  Počelo je: Da li će Stray Kids biti prva k-pop grupa koja će posetiti Srbiju?

“Zdravo, ovo je JYP Entertainment.

Seungminu je dijagnostikovan grip tipa A, tako da on neće moći da prisustvuje sledećim aktivnostima:

– 5. januara (nedelja) Solitary SKZ Room

– 6. januara (ponedeljak) 2020. Idol Star Athletics Championship – eSports

– 7. januara (utorak) Mvave „Meet & Greet“

Nakon dijagnoze lekara da mu treba dovoljno odmora i stabilnosti, odlučili smo da ne prisustvuje događajima s obzirom na svoje zdravlje. Daćemo sve od sebe da se brzo oporavi. Izvinjavamo se zbog iznenadnih vesti i tražimo vaše razumevanje. Hvala vam.”

The following two tabs change content below.
Tijana Minić je urednica portala Famoza.net. Strast prema pisanju otkrila je rano u detinjstvu i za svojih 18 godina oprobala se u blogovanju, novinarstvu, pisanju pesama, priča i eseja, a trenutno je najviše interesuje politika i pisanje govora, na šta bi volela da se fokusira na studijama. Obožava da komunicira sa publikom za koju piše i volela bi da dobija što češći feedback od pratilaca Famoze.
Pročitajte još  Vreme je za k-pop uživo! Želite li Stray Kids u Srbiji?

2 thoughts on “Bizarne metode: Ovako prolaze oni koji šire glasine o Stray Kids!

  1. Zapravo odnosi se na hejtere koji izonose cinjenice,a cak ni ne znaju da nabroje clanove grupe. U svakom slusaju pravim clanovima stay fandoma ne bi palo na pamet da izmisljaju stvari koje bi mogle da povrede Stray kids na bilo koji nacin,narocito nakon svega sto im se izdesavalo prethodne 2019 godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.