Budućnost grupe neizvesna: HYBE otpušta generalnu direktorku agencije NewJeans!

Može se sa sigurnošću reći da se trenutno mnogo toga dešava u k-pop industriji! Ako ste obožavatelj grupe NewJeans, možda ste u šoku zbog vesti koje su trentuno aktuelne i verovatno se pitate šta se u budućnosti sprema za grupu nakon cele ove drame.

Da bismo vas upoznali sa temom, HYBE labels, izdavačka kuća koja stoji iza nekih od najvećih imena k-popa kao što su BTS i ENHYPEN, šokirala je k-pop zajednicu kada je 22. aprila objavljeno da je pokrenula internu istragu u jednoj od njihovih podružnica, ADOR. Nakon toga, traženo je od osnivačice ADOR, Min Hee-Jin, da odstupi nakon revizije protiv nje, kompanije i njenih rukovodilaca. ADOR je, inače, kompanija koja vodi New Jeans, a Min Hee-Jin nadgleda njihov kreativni pravac. Prema Billboardu, kompanija se „pozvala na pravo revizije izvršne direktorke Min Hee-Jin i najviših rukovodilaca svoje podružnice, ADOR”. Izdanje izveštava da ih je HYBE „pozvao da sazovu skupštinu akcionara i poslao zvanično pismo u kojem traži od generalne direktorke da podnese ostavku.” Takođe se navodi da korporacija nije želela dalje da govori o razlogu svoje odluke ili zašto su tražili od nje da se povuče.

25. aprila, drama je još više eskalirala kada je Min Hee-Jin održala hitnu konferenciju za štampu sa svojim advokatima kako bi iznela svoju stranu priče. Pa, kako je sve počelo? Iako je nejasno šta je pokrenulo ovu kontroverzu, sve je izašlo na videlo kada je Min Hee-Jin optužila HYBE da kopira kreativni pravac NewJeans kada je njihova najnovija grupa, ILLIT, debitovala pod drugom HYBE podružnicom, Belift Lab. Debi singl grupe, „Magnetic“, dobio je domaće i svetsko priznanje, sa preko 100 miliona Spotify strimova i mestom na Billboardovoj listi Hot 100 samo mesec dana nakon objavljivanja.

U zvaničnom saoštenju, Min Hee-Jin je podelila da je ADOR podneo zvaničnu žalbu protiv HYBE-a i rekla: „ILLIT su iskopirale NewJeans u svim oblastima aktivnosti uključujući frizuru, šminku, kostime, koreografije, fotografije, video zapise i pojavljivanja na događajima. Ocenjuju se kao derivat NewJeans, sa terminima kao što su ‘Min Hee-jin stil’, ‘Min Hee-jin tip’ i ‘NewJeans pandan’.” HYBE je, očekivano, odgovorio na optužbe i naveo sledeće: „Danas je bilo toliko neistinitih tvrdnji koje je iznela izvršna direktorka Min Hee-Jin tokom konferencije za štampu da je teško sve ih navesti jednu po jednu. Ona je pogrešno predstavila probleme mešajući perspektive i predstavila iskrivljene činjenice sa svojom karakterističnom iskrivljenom interpretacijom. Odlučili smo da ne razmatramo svaku tvrdnju pojedinačno jer smatramo da nije vredno odgovarati na njih, iako bismo mogli da ih opovrgnemo dokazima.”

Pročitajte još  Šuška se da su u vezi: Lisa (BLACKPINK) i mladi svetski milijarder viđeni zajedno u Parisu!

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.