Koncerti u Srbiji i Hrvatskoj 2021: Ko nam dolazi i ko bi sve mogao da dođe?

Koncerti u Srbiji i Hrvatskoj 2020

Srbija i Hrvatska, pa često i čitav Balkan nisu destinacije velikih zvezda kad idu na turneju. U 2019. godini preskočili su nas mnogi, uključujući tu pre svega Arianu Grande i Shawna Mendesa koji su bili najbliži, zbog gostovanja u Beču. Mi ćemo ovde navesti ne samo koji koncerti u Srbiji i Hrvatskoj će se desiti, već i ono što vam je verovatno još interesantnije – koje zvezde imaju šanse da dođu, na osnovu informacija kojima Famoza raspolaže od raznih organizatora. Iako ćemo se fokusirati na Srbiju i Hrvatsku, dodaćemo i informacije za druge ljude zemlje regiona, ukoliko nešto znamo.

Napominjemo da će ovaj tekst biti redovno dopunjavan informacijama, kao i da u njemu ne spominjemo one zvezde za koje nije izvesno ni da će zakazati datume turneje u 2021. godini, poput Demi Lovato ili spomenutih Shawna Mendesa odnosno Ariane Grande. Naravno, u komentarima nam možete predložiti koje bi to zvezde trebalo da uvrstimo na spisak.

Marcus & Martinus logo

Marcus i Martinus

Šanse za dolazak u Srbiju i Hrvatsku i Sloveniju 90%

Šanse za dolazak u Bosnu i Hercegovinu 20%

Dva momka iz Norveške i dalje su ekstremno popularna u našem regionu, a veoma često ističu koliko žele da se vrate i šalju predivne poruke fandomu! Famoza ima fantastičan kontakt sa timom, što nam je omogućilo i da vam momci snime bezbroj videa, poklone merch iz svoje prodavnice i urade intervju sa vama! Famoza je i više puta razgovarala sa članovima MM tima,  a tad nam je i rečeno da bi oni zaista voleli da se vrate i da su jako zadovoljni podrškom koju imaju. Pritom, mi smo im otkrili i naše tajne planove za jedan neverovatan događaj sa njima pre ili posle koncerta, i to im se toliko dopalo, pa čim budu najavljeni koncerti u Srbiji i Hrvatskoj, odmah ćemo sa njima pričati oko toga.

Mi ništa ne smemo da pričamo, ali reč je o nečemu što nikad nisu doživeli i što ne mogu da dožive nigde osim u Srbiji! Kad bi to momci mogli da dođu? Kako su i sami više puta spomenuli u svojoj lajvovima, turneju možemo očekivati naredne jeseni, dakle negde između septembra i novembra! Zvuči predaleko? Zapravo i nije, jer ne zaboravite, koncert mora da se zakaže barem pola godine unapred. Dakle, već tokom proleća znaćemo da li dolaze, a onda kreću pripreme u koje ćemo vas uključiti maksimalno! Sve ovo što pričamo odnosi se i na Hrvatsku. Iako znamo da je tamošnji fandom zabrinut jer MM u poslednje vreme uglavnom puno pričaju o Srbiji, verujte da ako najave da dolaze u Srbiju, to znači da će oni sigurno i Hrvatsku, pa i Sloveniju!

Kako to znamo? Razloga je više – MM se ne isplati da dolaze u samo jednu zemlju regiona, a drugo, njihova prva turneja potvrdila je da oni imaju mnogo publike u Hrvatskoj, a naročito u Sloveniji. Plus, naš prijatelj organizator kojeg često spominjemo, a sa kojim smo pred kraj 2019. godine pričali o MM redovno pravi koncerte u sve tri zemlje! Uostalom, upravo je on to uradio kad su MM dolazili prethodni put. Kad je reč o BiH, Famoza vam je već pričala o tome da smo u kontaktu sa organizatorom iz ove zemlje koji je potvrdio interesovanje, ali šanse da se to desi nisu prevelike, jer su Srbija, Slovenija i Hrvatska znatno bolje po pitanju koncerata. Kad dođe vreme za zakazivanje koncerata, znaćemo mnogo više!

Taylor Swift logo

Taylor Swift 

Šanse za dolazak u Srbiju 10%

Taylor Swift u 2020. godini ide na festivalsku turneju i po prvi put u karijeri održaće znatan broj koncerata u Evropi! Ono što je veoma interesantno da će ona u Evropi biti u vreme kad se održava jedini veliki festival u regionu, i to onaj najveći – EXIT u Petrovaradinu kao delu Novog Sada! Famoza je čak i razgovarala sa EXIT-om na ovu temu ali nismo dobili previše konkretne odgovore, što je razumljivo. EXIT tim uverio nas je da im je Taylor velika želja već duži niz godina, ali su isto tako napomenuli da je reč o jednoj od najskupljih zvezda na svetu. Ipak, kako se ove godine, prvi put u čitavoj karijeri sve savršeno namešta da nam ona dođe (čak znamo i datum koji je idealan i jedini moguć!), imamo pravo da se nadamo.

Taylor još uvek zakazuje nastupe za 2020. godinu, pa dokle god to nastavlja da radi, ima i šanse za nas. Iako su čuda uvek moguća, ne bude li najave do sredine proleća, čini nam se da će biti kraj svake nade. Da rezimiramo – imamo savršen festival, imamo savršen datum, imamo Taylor koja želi da peva isključivo po festivalima i koja priča da želi da poseti mesta gde nikad nije bila. Imamo i EXIT koji žarko želi da je ugosti, ali imamo verovatno i problem oko novca, jer Taylor sasvim verovatno košta više nego svi ostali izvođači zajedno! Ako ne ništa, možemo biti sigurno da će EXIT iskoristiti i promil šanse da je dovede.

Selena Gomez Stars Dance logo

Selena Gomez

Šansa za dolazak u Srbiju i Hrvatsku 30%

Selena Gomez je jedna od najvećih mladih zvezda na svetu, ali na evropskoj turneji nije bila još od 2013. godine! Naši stariji čitaoci setiće se da smo svojevremeno objavili da je Seleni Gomez krajem 2015. godine poslata zvanična ponuda da održi koncert u Beogradu, ali i pored nadljudskih napora svih, uključujući i Famozu, Sel je odlučila da ne dolazi čak ni u Beč a kamoli da se dese koncerti u Srbiji i Hrvatskoj! Ipak, ona je već zakazane nastupe tad otkazala i otišla na rehabilitaciju zbog problema sa bolešću lupus. Selena u januaru 2020. izbacuje album “Rare”, a iako je pred kraj 2019. godine rekla da ne zna hoće li na turneju, mi smo uvereni da će se to desiti.

Dovesti takvu zvezdu ne samo da nije jeftino već i zahteva da se takmičimo protiv mnogo bogatijih zemalja, ali ko se seća kako smo se borili za Sel 2016, može da računa da ćemo se boriti do poslednjeg momenta i ovog puta. Famoza je svakako i veća i bolja povezana sa organizatorima nego pre četiri godine. Da napomenemo samo da je gotovo nemoguće prognozirati da li bi Sel pre održala koncert u Srbiji ili Hrvatskoj, ili možda u obe zemlje. Famozi bi naravno više odgovaralo da to bude u Srbiji, iz prostog razloga što bismo čitavom fandomu iz regiona mogli da pružimo više. Sa druge strane, možda bi Sel radije došla u obe zemlje, jer je to isplatljivije nego da održi samo jedan koncert. U svakom slučaju, ako ona zakaže turneju, u Evropi je u najboljem slučaju možemo očekivati na jesen 2020. ili na proleće 2021. godine.

Bars&Melody logo

Bars and Melody

Šanse za dolazak u Srbiju 90%

Šanse za dolazak u Severnu Makedoniju 50%

Bars and Melody održali su u maju 2019. godine koncert u Zagrebu, ali planirani nastup u Beogradu morao je biti odložen zbog komplikovane procedure. Famoza može ponosno da kaže da je partner momaka kad je reč o nastupima u Srbiji i da smo uspeli da obezbedimo sve ono što im je bilo potrebno, pa nove informacije govore da bi oni vrlo lako mogli da dođu na proleće naredne, kad već imaju isplaniranu turneju po Evropi! Sasvim je moguće da ćemo ovaj tekst brzo morati da promenimo u informaciju da oni dolaze 100%!

Interesantno, naše informacije govore da bi momci vrlo lako mogli da skoknu i do Severne Makedonije, što bi bilo sjajno! Najveća prednost Bars and Melody jeste što je njima ovo prva poseta, tako da imaju vrlo skromne zahteve i kad je reč o tome koliko vas treba da dođe, kao i kolika će biti cena karata. Veoma je važno reći da tim koji stoji iza BAM radi i sa brojnim drugim velikim mladim zvezdama, tako da njihovi uspešni nastupi mogu mnogo toga da nam donesu!

BTS logo

BTS

Šanse za dolazak u Srbiju i Hrvatsku 1%

Istorija borbe za dolazak BTS počinje još dosta davno, tokom proleće 2018. godine kad je usledio veliki pritisak fandoma na Štark Arenu da ih pozove, na šta su oni odgovorili anketom na tu temu. Famoza je tad dobila zvaničnu potvrdu da se to ne radi bezveze, već da se zaista tražio način da oni dođu. I naš prijatelj koncertni organizator je želeo isto, ali kao što znamo, BTS i nije imao pravu turneju već samo par koncerata, hiljadama kilometara daleko od nas. BTS je 21. februara predstavio svoj novi album, a prethodno je već najavio i svoju novu turneju, Map of the Soul: 7 koja nažalost nastavlja negativnu tradiciju. Momci će tako imati samo nastupe u četiri zemlje Evrope, a sve lokacije (London, Berlin, Roterdam i Barselona) hiljadama kilometara su udaljene od nas! Sem toga, ovo je stadionska turneja, što automatski znači da je koncert u Srbiji nemoguć.

Već smo pisali o tome šta su najbolji i najgori scenariji kad je reč o BTS koncertima u budućnosti, pa da se ne ponavljamo. U našem razgovoru sa organizatorom krajem 2019. godine, rečeno nam je da on nikako ne odustaje od njih, ali da sa druge strane misli da nije realno da će oni doći zbog svoje cene. Naša taktika biće da pokušamo da obezbedimo jedan koncert, koji bi privukao čitav fandom sa Balkana i tako napunio jednu arenu. Ipak, koncerti u Srbiji i Hrvatskoj za sad deluju samo kao teoretski mogući, sve dok BTS menadžment ne odluči da njihove turneje budu veće.

k-pop groups logos including Monsta X, MAMAMOO, SEVENTEEN, EXO, BIGBANG, BTS.

K-pop grupe

Šanse za dolazak u Srbiju i Hrvatsku 50%

Famoza se i dalje čvrsto drži taktike da je dolazak bilo kog k-pop izvođača, bolje rečeno grupe itekako poželjan! Da li su to ATEEZ, TXT, Stray Kids, TWICE ili bilo ko drugi, nije preterano važno, jer je interesovanje za k-pop koncerte u regionu ogromno, a prvi ovakav nastup privukao bi mnogo publike, i verujemo da se slažete sa tim. Ono o čemu smo vam već pisali jeste da više organizatora pokazuje razumenje za tako nešto, poput našeg prijatelja koji se slaže sa tom idejom. Čak nam je i EXIT festival u intervjuu potvrdio da razmišljaju u tom pravcu i to već duže vreme!

2020. godina zato će biti izuzetno dinamična, pa možda i neka manja grupa “zaluta” kod nas. U slučaju k-pop koncerata, vaša pomoć je ključna, u smislu da nam javite sve što ste čuli u vezi dolaska čak i manjih k-pop grupa u Evropu kako bismo na vreme to preneli organizatorima. Iako smo dali sve od sebe, niko od tri organizatora koja smo kontaktirali nije želeo da se upušta u dolazak grupe KARD. Ipak, verujte da smo iz toga izvukli važne lekcije kako da stvari probamo na drugačiji način.

Justin Bieber logo

Justin Bieber 

Šanse za dolazak u Hrvatsku 40%

Šanse za dolazak u Srbiju 20%

Justin Bieber krajem 2019. godine najavio je da će već od leta biti na novoj koncertnoj turneji i već odredio datume nastupa u Americi. Iz toga smo saznali da će on pevati na stadionima ali i u arenama, što automatski znači da je dolazak od zemalja našeg regiona moguć samo u Hrvatsku i Srbiju. Sudeći po datumima, ako bi Biebs dolazio, to bi moglo da se desi tačno četiri godine nakon što je bio u Zagrebu, a za mnoge, to je bio i najbolji nastup na čitavoj turneji. Justin je tom prilikom izjavio i da će se vratiti, što su mnogi Belieberi uzeli za veoma ozbiljno!

Ipak, mnogo važnije od Biebsovog obećanja jeste što je arena bila prepuna (čak su se prodavale i dodatne karte!), tako da je organizator itekako motivisan da uradi sve kako bi se on vratio. Prednost je i to što je organizator koncerta u Zagrebu Joe Bašić sa kojim smo uradili intervju, i koji nam je garantovao da će još zvezda dolaziti i u Zagreb, ali i Beograd, jer on posluje i u Srbiji. Joe je inače u vrlo dobrim odnosom sa timom Justina Biebera s obzirom da već dugo radi u Kanadi. To daje prednost Zagrebu, ali upravo uspeh prošlog koncerta morao bi da motiviše i organizatore u Beogradu da se više angažuju! Sa druge strane, od početka godine malo smo smanjili šanse da se ovi nastupe dese, i to ne samo nakon informacija da se karte prodaju ne baš sjajno, već jer ista situacija važi i za njegov novi album.

Billie Eilish logo

Billie Eilish

Šanse za dolazak u Srbiju 10%

Billie Eilish u septembru 2019. godine objavila je datume svoje svetske turneje u septembru  i uopšte nas nije usrećila. Ona ne samo da se odlučila za mali broj datuma već je pritom i veoma daleko od nas, pa ne dolazi ni u Austriju. Ovih 10% šanse koje navodimo potiču iz našeg razgovora sa EXIT timom gde nam je rečeno da Billie već neko vreme spada u listu prioriteta. Ono što je veoma interesantno jeste da ona ima slobodne 11. i 12. jul u svom kalendaru (10. jula je u Portugaliji a 13. jula u Amsterdamu), što su subota i nedelja, inače dva poslednja dana na EXIT festivalu!

Ovako savršeno nameštanje datuma teško da će se ikad desiti, pa iako Billie na ovoj turneji peva isključivo u arenama, budite sigurno da će EXIT tim uraditi sve da je dovede, ukoliko je to ikako moguće. Za razliku od koncerata koji moraju da se najave mnogo unapred, festivali svoje izvođače mogu da najave i samo mesec-dva pre početka, tako da nade još ima. U Hrvatskoj u to vreme nema festivala, a smatramo da je za zakazivanje koncerta u areni prekasno.

EXIT festival logo

EXIT festival

EXIT je i dalje najbolji festival koji naš region ima, a izdanje za 2020. godinu je posebno interesantno jer pada na 20-godišnjicu festivala. Samim tim, organizatori su posebno motivisani da dovede još veća imena nego ranije! Start je obećavajući, jer je već objavljeno prvih 20 imena među kojima ima i nekoliko interesantnih mlađoj publici. Među njima moramo za sad da izdvojimo Jamesa Arthur, DJ Snakea i Tygu, ali se ipak nadamo da je to samo početak. Sanjamo li previše ako se nadamo Taylor, Billie ili nekoj k-pop grupi?

Karol Sevilla logo

Karol Sevilla

Šanse za dolazak u Srbiju 30%

Šanse za dolazak u Hrvatsku 30%

Šanse za dolazak u Sloveniju 40%

Da se čuda dešavaju, najbolji primer bila je najava da će Karol Sevila održati koncerte u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji tokom svoje velike balkanske turneje na proleće 2019. godine. Međutim, ubrzo nakon toga usledilo je i razočarenje, jer je pevačica i glumica otkazala sve nastupe, ne samo kod nas već i u čitavoj Evropi. Karol se naime odlučila da se više posveti karijeri u Meksiku gde je bila sudija u jednom talent šou, a kasnije je najavila i snimanje serije. Ipak, ona neformalno spominje da će ići na turneju po Evropi, a organizator iz Rumunije koji je i trebalo da pokrije čitav Balkan tvrdi da nije odustao od svega. Malo veće šanse dajemo Sloveniji jer je samo u toj zemlji dolazila “Soy Luna” ekipa, usled velike popularnosti serije. Ipak koncerti u Srbiji i Hrvatskoj takođe deluju prilično izvesno, mada se čini da će Karol i ovu godinu započeti radeći kao sudija u talent šou.

Praying hands

Faktor čuda

Famoza nije svemoćna i ne zna svakog organizatora u regionu, tako da je uvek moguće da se nešto desi bez našeg znanja kad su u pitanju koncerti u Srbiji i Hrvatskoj. Čak i kad nam se čini da je nešto nemoguće, iznenađenja su moguća, pogotovu kad je reč o festivalskim nastupima, jer i Srbija i Hrvatska imaju nekoliko jakih. Čak i ako se nešto tako desi, Famoza će svakako brzo kontaktirati organizatore tih događaja i pokušati da obezbedi što više informacija i naravno, pomognu u promociji čitavog događaja jer nam je uvek cilj da oni uspeju. Isto tako, uvek nam je cilj i da vi što više imate od toga, odnosno da se ne svede sve na koncert, već i na intervjue, možda neki promo događaj, meet and greet, besplatne karte i slično.

Posle svega, čini se da će 2020. godina biti veoma interesantna kad su u pitanju koncerti u Srbiji i Hrvatskoj, a ako se samo delić ovih nastupa ostvari, moramo biti presrećni zbog toga. Koncerti zvezda skuplji su nego ikad ranije, ali budite sigurni da će se Famoza boriti da se oni dese i da ćemo vas o svemu obaveštavati!

Autor: Famoza.net 

Foto: Pixabay, promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

65 thoughts on “Koncerti u Srbiji i Hrvatskoj 2021: Ko nam dolazi i ko bi sve mogao da dođe?

 1. Neka informacija o Little Mix-u?Znam da to sigurno neće biti sledeće godine jer su za tada najavile novi album,ali da li postoji ikakva šansa da nas posete u budućnosti?

 2. Famozo u vezi Ariane Grande za njenu sledecu turneju koja je 2021 sigurno, sta mislite kolike su sanse da tad dodje, meni je logicno posto na dwt nije ni blizu balkana isla, a sad do balkana i po mom razmisljanju logicno mi je da ce na sledecoj turneji doci na balkan, nadam se

   1. Famozooooo neeee morate da uspete uspećete vi verujem vam da ćete uspeti da dođe ma bar u region svaki dan pratim i gledam da li ima nekih novosti i još nešto da li ima šanse da kad dove bude imala turneju da dođe u Srbiju jer je jednom prilikom rekla da želi da se preseli na balkan…??????????

 3. Hvala vam za sve sto ste uradili za nas! ❤
  Pitala sam se da li bih ste mogli da dovedete Why Don't We u Srbiju? 🙏🏻❤

 4. Ima li ikakve šanse da se pomene Crna Gora kada je reč o Marcusu i Martinus. Svi se prave kao da Crna Gora nije deo Balkana i to nije u redu. U lajvovima često pominju kako bi bilo lijepo doci kod nas. Mogli biste nekad pitati i o nasoj zemlji, a ne uvijek Srbija i Hrvatska jer su bili kod vas a evo i BiH se pojavljuje, a CRNE GORE nema 😠

    1. A ni lako – cela CG ima stanovnika koliko i Zagreb, odnosno oko tri puta manje od Beograda. Pazite koliko je razlika, i koliko lakše organizatoru da pravi koncert u Beogradu.

 5. Melanie Martinez ima turneju sada i ima je u Beču. Treba mi njen koncert u Zagrebu 🙁 Nadam da če doči jer je nikad nisan vidjela uživo.

 6. Sve bih uradila da Arijana dođe u Srbiju, Hrvatsku ili Crnu Goru, platila bih kartu koliko god treba samo da odem na njen koncert jer je mnoogo volim, pls, dovedite je😢😭

  1. Tako što je nedavno zakazala i koncert u Britaniji, a pre toga i Španiji i Portugalu. Festivali su malo specifični, pa nije čudno ni ako se neki nastup zakaže i samo mesec dana ranije. Taylor u teoriji odlučuje, ali je praksa da se time bave posebni agenti, odnosno ono što oni zovu menadžeri turneje.

 7. Treba mi koncert od Lane Del Rey u Beču, Srbiji, Hrvatski,.. Jer ju obozavam, to mi je velika zelja da je vidim uživo i kako pjeva nove pesme iz Norman Rockwell. I bas mi treba koncert od Melanie Martinez jer je i ona baš dobra, pogotovo njen novi album K-12 i njena turneja koju ima u Beču

 8. Mislim da bi, ukoliko je raspoložen za nastupe, Shawn Mendes bio pun pogodak kao izvodjac na Exit festivalu. U 2018 je nastupao na festivalu u Mađarskoj i odaziv publike je bio neverovatan.

  1. Pa, cena joj je sigurno mnogo skočila! Jedina uteha nam je što bi je EXIT sigurno doveo da može. Ako ne dođe, to nije zato što nisu ni pokušali.

 9. Famoza molim vas uradite nešto da Lana Del Rey dodje na Balkan ili u Beč. Jer odlazi na Norman Rockwell tour i sve bi uradila da dodje na balkan ili u Beč. Molim vas

 10. Famozo, molim vas. Sve bi uradila da nam dodje Olivia O'brien na Balkan ili u Beč. Ona je sada na turneji u Americi i nadam se da če dodji u Evropu. Njene karte nisu skupe 20€, VIP (mozes se slikati s njom) su 55€. Molim vas uradite nesto, barem da dodje u Beč.
  Inace najbolji ste <3

 11. Tri godine sanjam da Ari dođe na Exit ali izgleda da je to impossible ali inače stvarno se trudite i ne znam za bolji sajz

 12. kada bude bilo kakva mogucnost za koncerte, vas molim da pozovete arianu (za sledecu turneju), lanu del rey (za sledecu turneju), girl in red, billie eilish, melanie martinez (za nju je bas tesko jer radi turneje na svake 3-4 godine.
  inace famoza je najbolji sajt, obozavam vas !

 13. Ja jako volim BTS i stvarno želim da dođu u Hrvatsku stvarno to jakoooooooooooo želimmmmm!!!!!
  Stvarno jakoooooooooooo punooooooooooooo?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.