Famoza sa organizatorom nastupa Biebsa u Zagrebu, Joe Bašićem: Garantujem da će Beograd i Zagreb posećivati megazvezde!

_mg_3558

Krajem prošle godine sa nevericom smo dočekali informaciju da će Justin Bieber nastupati u Zagrebu u okviru svoje svetske “Purpose” turneje. Čovek koji je ostvario taj san i dokazao da u našem regionu itekako postoji interesovanje za takvim spektaklima zove se Joe Bašić i na naše veliko zadovoljstvo, imali smo priliku da razgovaramo sa njim upravo u vezi toga ali i budućih planova! Zato, verujemo da je ovo veoma dragocen za sve fandome!

1. Kako se postaje organizator koncerata? Da li ste oduvek želeli da se bavite ovim poslom ili je do toga došlo sticajem okolnosti?

S organizacijom manjih događanja, partyja i festivala počeo sam još u srednjoj školi, a nastavio sam i na fakultetu kad sam radio evente za 100 – 5000 ljudi. Uvijek me uveseljavalo okupljati ljude kako bi zajedno stvorili nezaboravne trenutke, što mi je još i danas najbolja motivacija za organizaciju novih, još uzbudljivijih događanja. To je otvorilo put mojoj budućoj karijeri kao organizatora događanja za velike međunarodne tvrtke, a kasnije i karijeri promotora. U više od 25 godina iskustva imao sam privilegiju organizirati festivale za više od 50.000 ljudi, ali i dalje sam motiviran i želim organizirati nova, veća i uzbudljivija događanja koja će nadmašiti očekivanja posjetitelja.

joe-basic-direktor-tvrtke-mpg

2. Šta biste Vi izdvojili kao neke od najvećih uspeha u dosadašnjoj karijeri, osim organizovanja koncerta Justina Biebera?

Izdvojio bih organizaciju VIP OPEN Beach Volleyball Toura u Zagrebu od 2004. do 2008. godine s nagradnim fondom većim od milijun eura. Također, tu su i festivali Ultra Europe s više od 150.000 posjetitelja iz 143 zemlje svijeta te MTV Summerblast koji je prvi festival u organizaciji televizijske kuće MTV, a čija svjetska premijera se održala krajem kolovoza (avgusta) u Poreču.

3. U Hrvatskoj ali i čitavom regionu već dugi niz godina nije gostovala jedna takva mlada superzvezda kao što je Justin Bieber. Kako ste uopšte došli na ideju da radite takav koncert?

Veliki sam obožavatelj Justina Biebera i njegove glazbe. On je Kanađanin, kao i ja, te je strastven i vrlo pozitivan. Njegov posljednji album “Purpose” ostvario je svjetski uspjeh s čak 5 pjesama koje su se našle na vrhovima glazbenih ljestvica, a sam album ruši rekorde diljem svijeta. Justin nije nikad nastupao u Hrvatskoj, a uzimajući u obzir broj obožavatelja na ovim prostorima, nije bilo teško zaključiti da bi koncert u Zagrebu bio i više nego uspješan. Jako sam sretan što mogu približiti Biebera i njegovu glazbu fanovima diljem regije. Siguran sam da će ovaj koncert biti pravi spektakl.

dsc04661

4. Možete li nam reći šta je sve bilo potrebno uraditi da bi Justinov tim uopšte pristao da doda datum u Zagrebu? Koliki ste napor uložili da se to desi?

Tvrtka MPG vodeća je regionalna agencija za organizaciju i promociju evenata s više od 350 zaposlenika. U proteklih 20 godina organizirali smo stotine međunarodnih događanja za više od 5 milijuna ljudi. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu i brojnim referencama uzeti smo u obzir kao promotori i organizatori ovog koncerta, a jednom kad smo se obvezali da ćemo ga organizirati, mogli smo pregovarati te u konačnici i potvrditi koncert. Pregovori oko finaliziranja svih detalja ovog koncertnog spektakla trajali su više od 9 mjeseci.

5. Moramo priznati da smo čuli puno komentara kako ste pogrešili sa ovom odlukom i da nema nikakve šanse da se arena rasproda. Ipak, to ste učinili čak 100 dana pre koncerta. Da li ste Vi verovali da će svih 18.500 karata prodati i da će se to desiti tako brzo?

Oduvijek sam vjerovao da Justin Bieber ima velik broj obožavatelja u Hrvatskoj i regiji, a reputacija i reference tvrtke MPG jamstvo su da će koncert biti organiziran po najvišim standardima, dok su uspjeh albuma “Purpose” i pjesama s njega dodatno potaknuli veliku prodaju, što je rezultiralo rasprodanim koncertom 100 dana prije samog održavanja. Trebalo je uskladiti mnogo elemenata kako bi osigurali ovakav uspjeh, od samog vremena održavanja koncerta, reklamiranja i promocije, prodajne strategije i drugih. Naše veliko iskustvo i ‘know how’ pristup učinili su mogućim da se sve ovo ostvari.

joe-basic_stadion-poljud_ultra-europe

6. Da li će vas uspeh ovog koncerta motivisati da pokušate da dovedete i druge velike zvezde čiju publiku uglavnom čine tinejdžeri? Zvezdu kao što je Ariana Grande koja već uveliko planira svetsku turneju ili recimo Selena Gomez, Demi Lovato, Martina Stoessel…Naša iskustva i koncerta anketa pokazuju da postoji veliko interesovanje za njih u Hrvatskoj i Srbiji.

Predani smo organizaciji i promociji koncerata brojnih svjetski poznatih glazbenika u cijeloj regiji. Razgovaramo s mnogim međunarodnim umjetnicima čije ćemo koncerte, ako uspijemo osigurati uvjete i datume koji će odgovarati našem tržištu, organizirati u budućnosti. Možemo jamčiti da će nas, nakon Justina Biebera, mnogi poznati glazbenici prepoznati kao nezaobilaznu koncertnu destinaciju i posjetiti u budućnosti. 🙂

7. Da li postoji mogućnost da se ovakvi koncerti organizuju u regiji, pre svega Beogradu koji uz Zagreb jedini poseduje odgovarajuću arenu?

MPG ima urede u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Skopju koji imaju stalne zaposlenike te svakodnevno rade punom parom. Ovisno o glazbeniku, broju obožavatelja i lokaciji, MPG će odrediti najbolji grad za svaki budući event. Beograd, Ljubljanu i Zagreb definitivno imamo u vidu za buduća događanja kojima se već sad veselimo.

Autor: Famoza.net
Foto: Joe Bašić

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Famoza sa organizatorom nastupa Biebsa u Zagrebu, Joe Bašićem: Garantujem da će Beograd i Zagreb posećivati megazvezde!

  1. Veoma zanimljiv intervju? Povećava nade da ćemo upoznati svoje idole u Beogradu,ali i Zagrebu i ostalim gradovima.

  2. Blago onima koji mogu da odu na koncert u Hrvatskoj 🙁 Drago mi je zbog njih, jer imaju ovakvog organizatora

  3. Svidja mi se poslednja recenica: "… imamo u vidu buduca dogadjanja kojima se vec sad veselimo". Ovaj covek stvarno ume da dovede prave ljude. Na Summer Blast festival u Porecu doveo je Afrojack-a, Jonas Blue-a, Lost Fequencies-a, Steve Aoki-a. Divim mu se. Samo tako neka nastavi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.