Kendall i Kylie preti tužba zbog promovisanja fejk AirPods slušalica!

Kendall i Kylie Jenner imaju ukupno 322 miliona pratilaca na Instagramima, pa mogu sebi lako da priušte da promocije na njihovim profilima koštaju i do pola miliona dolara. Očigledno im je dobra svota novca ponuđena kada one pristaju da promovišu proizvode kao što su vitamini za spavanje koji ne rade, ili fejk AirPods slušalice, što lako može da izazove tužbu od strane Apple kompanije.

Iako do sada nije bilo naznake da će Apple tužiti poznate sestre, ali činjenica je da je promovisanje ovakvih proizvoda protivzakonito i Apple koliko odluči može da uzme ogroman novac od Kendall i Kylie. Nacionalni koordinator britanskog Nacionalnog tima za trgovinske standarde eCrime rekao je da će, ako se utvrdi da uticajni ljudi promovišu početne proizvode, u prvom slučaju biti obavešteni o potrošačkim zakonima, ali ako nastave, “formalna akcija” će se razmatrati.

“Bili bismo zabrinuti da bi neki potrošači, zaslepljeni snagom društvenih uticaja, i ukupnim izgledom i atmosferom tih veb stranica mogli da budu dovedeni u zabludu da misle da kupuju originalne Apple AirPods”, rekao je Mike Andrews. Ovo znači da će mnoge klinke koje gledaju Kendall i Kylie pomisliti da kupuju prave AirPods samo zato što ih promovišu Kendall i Kylie, jer nisu dovoljno upućene da znaju da su originalne AirPods samo na Apple sajtu.

Pročitajte još  Hendall u totalnom rasulu: Sad, izgleda, neće ni ona njega!

Ne znamo da li će se sestre Jenner oglasiti povodom ovih optužbi, ali svakako bi im bilo pametnije da počnu da budu selektivnije oko toga šta promovišu, posebno zbog toga što ovakve stvari ne samo da izdaju poverenje njihovih pratilaca, već i diskredituju velike kompanije kao što je Apple.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram

The following two tabs change content below.
Tijana Minić je urednica portala Famoza.net. Strast prema pisanju otkrila je rano u detinjstvu i za svojih 18 godina oprobala se u blogovanju, novinarstvu, pisanju pesama, priča i eseja. Studira psihologiju i kreativno pisanje na Seton Hall univerzitetu u New Jerseyu. Obožava da komunicira sa publikom za koju piše i volela bi da dobija što češći feedback od pratilaca Famoze.

One thought on “Kendall i Kylie preti tužba zbog promovisanja fejk AirPods slušalica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.