Norveške TikTok zvezde prekršile zakon, Marcus i Martinus jedni od njih!

Letos je norveška potrošačka agencija imala nadzornu akciju protiv 76 najpopularnijih norveških influensera na TikTok aplikaciji. Među njima, čak 24 influensera imalo je oglase koji su ili loše obeleženi ili uopšte ni nisu obeleženi. Šest uticajnih lica takođe je objavilo postove u kojima nije jasno da li se radi o oglašavanju ili ne. Među njima su Jennie Sofie Lie Pickl, Marcus & Martinus, Amalie Olsen, Stian «Staysman» Thorbjørnsen i Niklas «Bølgen» Paulsen.

Marcus i Martinus imaju preko 4.5 miliona pratilaca na TikToku. Dobili su pisma da im post od marta 2021. godine sadrži skriveno oglašavanje. ”Greška je ispravljena i Marcus i Martinus što se to dogodilo. Ovo je nešto što i oni kao i njihov ceo tim shvataju jako ozbiljno” rekao je Gilbert Lunde u Universal Musicu.

Ovo ipak nije prvi put da momci krše zakon o marketingu. 2017. godine Dagbladet je napisao da je poziv ‘trči i kupi’ tokom njihovog koncerta zato što su veliki deo publike bila deca.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Marcus and Martinus

The following two tabs change content below.

Marta Denić

Marta Denić je urednica portala Famoza.net. Obožava svet pop kulture i poznatih ličnosti, a rad na Famozi joj omogućava da mu se što više približi. Studira španski jezik i hispansku književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Strani jezici su njena strast i jednog dana želi da proputuje svet i upozna različite kulture.
Pročitajte još  Mini koncert Marcusa i Martinusa vraća sva lepa sećanja! (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.