Korejski ministar izjavio da bi odložio vojni prijem za članove BTS grupe!

Verovatno ste već čuli za vojni zakon u Južnoj Koreji odakle i dolaze momci iz grupe BTS. Naime, svaki muškarac mora da ode u vojsku pre svog 30. rođendana, a većina momaka iz grupe se bliži tim godinama. Iako bi to značilo da u nekom trenutku pojedini članovi neće biti u grupi, sada saznajemo da korejski ministar želi da napiše preporuku za momke i odloži im taj odlazak u vojsku. Kako velikodušno!

Novi zakon za vojsku u Južnoj Koreji, koji je stupio 23. juna, govori da se estradni muzičari koji su od Ministarstva kulture, sporta ili turizma dobili kulturne zasluge mogu prijaviti za odlaganje odlaska u vojsku do svoje 30. godine. Korejski ministar Hwang izjavio je da će BTS momcima rado napisati preporuku iako se oni još uvek nisu prijavili za odlaganje prijema. BTS je već osvojio razne kulturne zasluge u prošlosti što je retkost jer ih obično dobiju samo muzičari koji su bili aktivni bar 15 godina.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/BTS

The following two tabs change content below.

Marta Denić

Marta Denić je urednica portala Famoza.net. Obožava svet pop kulture i poznatih ličnosti, a rad na Famozi joj omogućava da mu se što više približi. Studira španski jezik i hispansku književnost na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Strani jezici su njena strast i jednog dana želi da proputuje svet i upozna različite kulture.
Pročitajte još  Brojke ne lažu: BLACKPINK pobedile BTS, postale najuspešniji K-pop bend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.