Očekivano: Album Taylor Swift “Lover” je najprodavaniji album u Americi, Taylor oborila sopstveni rekord!

U vreme kada je strimovanje uglavnom jedini način da se muzika sluša, Taylor Swift i dalje poseduje fandom koji obožava “staromodni” stil kupovine, odnodno kupovinu fizičke kopije albuma – ovo čini Taylor jednim od najprodavanijih izvođača na svetu, a kombinovane brojke govore da je njen novi album “Lover” najprodavaniji album u Americi već u prvoj nedelji!

Naime, Taylor je uspela da proda 867.000 albuma “Lover” a 80% ove brojke dolazi od prodaje CD-ova odnosno fizičkih kopija albuma, dok je samo 20% otišlo na digitalne servise. Iako je Taylor već četiri puta pošlo za rukom da proda milion kopija u prvoj nedelji, ovaj put se to nije desilo, ali to je ne sprečava da album “Lover” bude najprodavaniji album u prvoj nedelji ikada, čime obara rekord koji je postavila albumom “Reputation”!

Kako Forbes zaključuje, Taylor Swift je jedini ženski izvođač na svetu koji je već u prvoj nedelji prodao više od 500.000 albuma sa svojih šest albuma, a za ovoliki uspeh “kriva” je pre svega Taylorina kreativnost i umeće da i kupovinu albuma pretvori u posebno iskustvo, jer uz album “Reputation” mogli ste da kupite dve verzije časopisa sa ekskluzivnim sadržajem, a u slučaju “Lovera” mogli ste dati novac čak na četiri varijante ovog albuma sa sve Taylorinim stranicama dnevnika.

Autor: Famoza.net

Pročitajte još  Liam Payne: Jednom sam se zaglavio u liftu sa Haylor i pijanim Edom Sheeranom!

Foto: Instagram/Taylor Swift

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.