Najugledniji astrofizičar poručio Demi da ne priča gluposti o vanzemaljcima

Fenomenalni naučnik i pisac Neil deGrasse Tyson jedan je od najzaslužnijih za popularizaciju nauke među mladima, a svemir je jedna od njegovih specijalnosti. Zbog toga, bilo je veoma interesantno čuti šta on misli o nedavnoj izjavi Demi Lovato o tome kako je ružno vanzemaljce nazivati “tuđinima” (aliens).

Tyson je prvo rekao kako je svestan da Demi samo želi da bude pažljiva, ali je onda dodao da to što ona priča nema nikakve veze sa životom, prenosi TMZ. On se tako upitao zbog čega se pevačica uopšte brine da li će uvrediti vanzemaljce, jer ljudska bića pojma nemaju na koji način oni razmišljaju.

“Kad ja govorim o tuđinima, ja uvek kažem ‘tuđini iz svemira’. Mi na planeti Zemlji tuđinima nazivaju nelegalne migrante, i ja se slažem da to treba da bude tako.” On na kraju dodaje da ipak postoji jedan izuzetak – a to je “Tuđin” (Alien), agresivno stvorenje iz svemira kome je to zvanični naziv, a kojeg smo upoznali kroz istoimeni serijal filmova.” Naravno, iako nauka veruje da su dobre šanse da vanzemaljci postoje, niko do sad nije pronašao niti jedan dokaz za tako nešto.

Autor: Famoza.net 

Foto: Instagram/Demi Lovato

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Maša nam šalje svoj kviz o spotovima Demi Lovato!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.