Jade Thirlwall: Stidela sam se svoje boje kože!

Jade Thrilwall is Little Mixa je pod reflektorima od svoje 18. godine, pa je rano morala da se navikne na to da može primiti osudu javnosti u vezi sa skoro svime što ljudima može pasti na pamet – načina kako se oblači, njene kose, načina govora, pa čak i rase – što, iako je odvratno i plitko, stvarno može da se desi.

Deda 27-godišnje pop zvezde je iz Jemena, a baka po majci je iz Egipta, dok joj je otac belac. Jade je nedavno izjavila da se ranije osećala “posramljeno” svog porekla. “Mislim da su me, zbog boje kože, maltretirali u školi i zbog toga što sam Arapkinja, nisam baš ponosila ko sam”, rekla je. “Mislim da sam, kada sam tada ušla u grupu, podsvesno izbegavala da pričam o svom nasleđu iz straha da ne budem toliko popularna, što zvuči grozno, ali imala sam samo 18 godina i tokom godina sramljenja zbog onoga što sam, bilo mi je teško govoriti o tome. Mislim da je to i zbog nedostatka obrazovanja. Čak i sada stalno učim šta je ispravno reći i ne bih volela da pričam o svojoj rasi i svom nasleđu, a ne da kažem prave stvari.”

Pevačica se takođe otvorila o tome kako su je u školi maltretirali zbog boje kože i mislili da je iz Pakistana: “Kada su me maltretirali u školi, zbunjivala sam se i odgovarala: ‘ Pa, nisam iz Pakistana.’ Sećam se da su me jednom prilikom zaključali u toalet i stavili mi bindi tačku na čelo, bilo je strašno.” Thirlwall je kasnije pohađala katoličku srednju školu i rekla da se borila da se uklopi. “Kada sam išla u srednju školu, bukvalno sam bila jedna od troje obojenih ljudi u školi”, rekla je. “Bila je to pretežno bela katolička škola. Prošla sam mnogo u prve dve godine srednje škole. Bila je poznata kao zaista dobra škola i moja mama je želela da imam zaista dobro obrazovanje.” Jade sada svoj glas koristi u protestovanju uz pokret Black Lives Matter, koji prvenstveno služi za borbu protiv rasizma koji je i dan-danas prisutan u Americi i u svetu.

Pročitajte još  Famoza music chart #47 - glasajte za PET omiljenih pesama svakog dana!

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram

The following two tabs change content below.
Tijana Minić je urednica portala Famoza.net. Strast prema pisanju otkrila je rano u detinjstvu i za svojih 18 godina oprobala se u blogovanju, novinarstvu, pisanju pesama, priča i eseja. Studira psihologiju i kreativno pisanje na Seton Hall univerzitetu u New Jerseyu. Obožava da komunicira sa publikom za koju piše i volela bi da dobija što češći feedback od pratilaca Famoze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.