Instagram uvodi nove promene kako bi bio pozitivnije mesto!

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža u ovom trenutku, Instagram, redovno radi na promenama kako bi zadržao stare korisnike, ali i pridobio neke nove. Generalni problem kod društvenih mreža jeste što se na njima ispoljava jedna nerealna životna slika gde sve izgleda sjajno i bajno, međutim nasuprot tome tu je ogromna količina negativnih komentara koji se ispoljavaju na ovim platformama, a to ume ozbiljno da utiče na mentalno zdravlje mnogih korisnika.

Često smo imali priliku da pišemo kako Instagram radi na tome da uklanja negativan sadržaj i uvredljive komentare, a na sve te negativne stvari Selena Gomez je gledala da skrene pažnju kako bi se poradilo na tome. Svi se sigurno sećate trenutka kada smo svi mogli da pratimo objave drugih korisnika po hronološkom redu i bile su daleko manje šanse da promašite nečiju objavu na ovoj društvenoj mreži, sve do trenutka kada vlasnici ove platforme nisu odlučili da se malo poigraju sa algoritmom, što je u potpunosti poremetilo taj sistem koji sad već planiraju da vrate. Ipak, ovde se ne radi o toj promeni, već o nečemu drugom!

Kako su saopštili, oni planiraju da uvedu da jedan korisnik može da mnogo brže i jednostavnije obriše negativne komentare ispod svoje objave i to čak 25 njih odjednom! Isti princip je i sa blokiranjem korisnika koji su komentarisali, a to je da ćemo svi moći da odjednom blokiramo čak 25 korisnika koji šire negativnu energiju na ovoj platformi i to sve u nadi da će Instagram postati „pozitivnija okolina“. Takođe, od sada će svi korisnici imati tu mogućnost da odrede ko će sve moći da ih spomene u komentaru ili taguje na fotografiji ili na Storyju. Takođe, primeniće i jednu od taktika koju odano viđamo na YouTube-u, a to je da ćemo moći da zakačimo željene komentare (više njih) na sam vrh naših objava.

Pročitajte još  Skrolovanje na stranu: Korisnici poludeli zbog promena na Instagramu!

Autor: Famoza.net
Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.
Milica Jovanović je jedna od urednica portala Famoza.net. Prvi put se predstavila čitaocima putem svog bloga Tinista's Academy i kao vlasnica i glavna urednica izdanja digitalnog časopisa o Martini Stoessel - "We Love Tini". Ističe da je rad na Famozi jedinstveno iskustvo i odlična prilika da i drugi čuju glas tinejdžera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.