Miljanin blog: Zbog k-popa trpim hejt

️Hej Famozo! Evo još jednog mog bloga. Odlučila sam napisati temu koja me zaista pogađa. Nije lako kada se ne uklapamo u društvo. Ali ipak smo svi različiti i bitno je da svi volimo sebe. Ova priča je posvećena svom hejtu koji ja trpim. Sve je počelo od kada sam krenula da slušam k-pop.

Ta muzika je mene lično promenila. Naučila me je da volim sebe i da se ne osvrćem na ljude koji me hejtuju. Pre Kpop-a sam bila povučena devojčica koja je uvek pričala:”da” i “ne” i skoro uvek sa: “mm”. Od k-pop idola sam naučila mnogo šta. Od tada imam veće samopouzdanje i verujem u sebe da ću biti najbolja u tome što radim. Kao što sam rekla, nije lako da trpiš hejt zbog muzike…. Ja sam jako veliki nctzen i najveća želja mi je da ih upoznam, ali pritisak koji trpim od svojih, da kažem “prijatelja”je nemoguć.

Prvo vreme nisam nikome pričala da slušam k-pop, ali to je nakon nekoliko meseci samo iscurelo iz mene. Tada je počelo odvajanje i priča kao: “Sklanjaj se ova sluša one Kineze”. Zar trebam da se stidim muzike koju slušam? Jer treba da me bude sramota mojih idola? Ne. Ne treba. Jer ja uvek sa ponosom kažem da slušam k-pop, jer su pop idoli mene promenili. Našla sam ipak dosta prijatelja koji takođe slušaju i vole k-pop. Jednom sam pomislila kako prijatelji na Instagramu koje nisi nikad video, mogu ti biti bolji od onih kojih viđaš svaki dan. Jeste, evo priznajem, teško mi je bilo. Svaki put kad dolazim iz škole, vidim sebe kako trčim prema krevetu i samo zagrlim moj jastuk i razmišljam šta nije u redu samom. Zašto me niko ne voli?

Pročitajte još  BTS pod strahovitim napadima zbog koncerta u Saudijskoj Arabiji!

Dosta puta sam dolazilačcak i pešaka kući iz skole samo da bih izbegla pritisak koji dobijam. Dok je sunce, a idem prema školi, trudila sam se da naočarama prekrijem skoro crvene oči pune suza. Za moj uspeh na karateu je takođe bilo priča, tipa: “šta ćeš ti nama, koga briga za tvoj uspeh, ko to još prati, šalji to nekom drugom”. Zar ja ono što postignem ne smem da delim sa nekim? Treniram 6, uskoro 7 godina treniram i da ne delim svoj uspeh…. Nisam mogla više da izdržim…. Popričala sam sam jedno veće, da kažem, sama sa sobom i razmotrila celu situaciju….. “Zašto se ja brinem za to? Jel su se i Pop idoli bunili kad su na početku imali hejtere”, ne nisu, oni su samo nastavili i stigli do cilja koji su uvek hteli.

I ne, nije problem u meni, nego je problem u tim dotičnim osobama kojima je stalo da se mešaju u tudji život i da ga upropašćavaju, jer nemaju svoj. Sledeći dani su za mene predstavljali novi početak. Hrabro sa NCT majicom sam ušla u školu. Svi su bili u fazonu kao: “Opa evo je ova sto sluša propale Kineze”. Tada sam prošla pored njih i samo rekla: “Dobro jutro”. Sa ponosom sam hodala u mojoj majici sa mojim idolima, jer zahvaljujući njima i naravno drugim osobama koje su mi tada pružale najveću podršku, ne bih ja imala ovakvo samopouzdanje da ušetam sa merchom k-pop grupe tamo gde ima najviše hejtera. Ne stidim se muzike koju slušam, ja se ponosim. I od sad hejtera samo gledam, ne slušam.

Pročitajte još  Jezivo ili smešno? K-pop pevačica pala OSAM puta u toku jedne pesme! (video)

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Horor incident na sceni, članica Red Velvet teško povređena!

4 thoughts on “Miljanin blog: Zbog k-popa trpim hejt

  1. Tako je bre sestro ja da ti kazem i meni je ista situacija ali znas sada me boli uvo jer znam da se ljudi boje da probaju nesto novo💁🏻‍♀️

  2. Slicna je situacija i kod mene ali se trudim da ne obraćam pažnju, ARMY sam skoro 2 godine i kad god mi neko kaže kako možeš da slušaš te Kineze iskreno grozan je osjećaj mada oni uspiju da mi vrate osmjeh na lice kad svi ostali samo stoje pored mene.Kroz KPOP sam upoznala toliko sjajnih osoba koje me podržavaju u svemu, koje su mi sada kao porodica.Ne žalim što sam pocela da slusam KPOP i nikad neću to je sigurno

  3. BRAVO!!Tako terba , pislacu ovo mojoj drugarici koja voli kpop i ja isto jako volim i imamo drugaricu koja ih ne voli i uskoro dobijam BLACKPINK i BTS majicu pa jedva čekam da ih obučem i biće me briga šta ona misli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.