Jovanin blog: Da li društvene mreže utiču na to kako vidimo sebe?

Zdravo svima, odlučila sam da napišem moj prvi blog i biće o tome koliko mi zapravo volimo i cenimo sebe i da li društvene mreže utiču na to kako vidimo sebe.

Često po fejsbuku, instagramu i drugim društvenim mrežama nailazim na razne objave ili citate koja osoba koju ja pratim objavi. Na primer na fejsubuku i ti citati se svode na tome kako ta osoba mrzi sebe i govori da je ružna i debela, ali zašto? To sam se oduvek pitala, a kada vidim njenu sliku uopšte nije tako kako kažu. Medjutim kada pogledam sebe i uporedim sebe sa njom shvatim koliko je ona lepša od mene. Shvatila sam da i ja imam taj problem mislim da su svi lepši od mene a drugarice mi kažu da ne pričam tako. Uvidela sam problem društvenih mreža, one utiču na našu psihu. Naterale su me da pomislim da sam ružna i da uporedjujem sebe sa drugima.

Mislila sam ‘vau ova devojka je baš lepo našminkana, zašto ja nikad ne izgledam ovako lepo i doterano’ i tako mislim i uporedim sebe sa nekom drugom osobom i uvek pomislim koliko sam ja ružna u poređenju sa njom. Verujem da pola nas prolazi kroz ovako nešto, a ako mislite da društvene mreže ne utiču na to kako vidite sebe onda dobro razmislite šta to utice i ako treba obratite se psihijatru ako imate neke veće probleme ili meni ja sam uvek tu da vas saslušam i pomognem. Uvidela sam problem i obrisala instagram previše sam se opterećivala tim. Ne želim da instagram utiče na to koliko sam ja lepa ili dobra osoba. Uradite nešto protiv toga jer moramo da volimo i cenimo sebe to je na prvom mestu. Ako ne volimo sami sebe ne možemo voleti druge i biti srećni. Zapamtite svako na ovom svetu je lep i niko nije manje vredan. Ne smemo da se upoređujemo sa drugim ljudima zato što smo mi posebni baš zato što smo takvi kakvi jesmo. Ne treba da se menjate samo zato što se ne uklapate u neko društvo. Ako vas to društvo ne prihvata kakvim jeste onda vam to i nije neko društvo. Zapamtite nije bitno koje ste boje kože, koje ste vere, koje seksualnosti… bitno je da prihvatimo sebe i da se borimo za našu jedinstvenost. Dakle još jednom ponavljam dobro razmislite šta je razlog zašto tuguemo i zašto ne volimo sebe obratite se za pomoć. Depresija je opasna i nije stvar sa kojom treba da se zezamo, obavezno se obratite psihijatru nemojte da vas bude sramota.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.