Blog naše Lene: Voli sebe

Upravo sam na svom tekstu „Spusti telefon“ videla komentar koji me je zaista potresao. Devojka ne želi da ostavi telefon, jer misli da je u realnosti niko ne prihvata i ne voli. Pogodilo me je, jer sam se jedno vreme i ja tako osećala, a poznajem još nekoliko devojaka sa identičnim problemom.

Tokom tog perioda kad sam se osećala kao da ne pripadam, da me niko ne voli, da me niko neće prihvatiti takvu kakva jesam, naučila sam jednu stvar. Ni neće. Zašto bi me neko drugi voleo i prihvatao ako ne volim i ne prihvatam samu sebe? Od trenutka kada sam shvatila kako realnost zapravo funkcioniše, počela sam da se menjam i da radim na sebi. 
Da bismo voleli sebe moramo shvatiti da savršenstvo nije moguće, ono ne postoji. Ono što nas sprečava da volimo sebe jeste da pomisao da moramo biti „savršeni“. Ne postoji savršenstvo, i nema potrebe da bilo ko od nas želi da bude savršen. Prihvati svoje mane, jer je to ono što čini tebe.


Svi imamo neke loše trenutke u životu i tražimo način da naperedujemo, da se poboljšamo, ali je veoma važno da priznamo u čemu smo dobri. Više ćemo ceniti sebe i ono što radimo i nećemo morati da brinemo o drugima.
Dok je bitno da gradimo zdrave veze sa ljudima, takođe je bitno i da imamo kvalitetno vreme za sebe. Ovako se možemo zaista zabaviti i otkriti nešto o sebi što do sad nismo znali. Možeš se osećati samopouzdanije i srećnije.
Reci NE. Znam da većina ljudi ima problem sa ovim, uključujući i mene, ali ovo je način kako da zavolimo i poštujemo sebe više. Ne pokušavajte da zadovoljite druge, VI ste prioritet. Ako ne želiš da uradiš nešto, reci ne.
Bez obzira da li su ti dostignuća mala ili velika, slavi ih. Tako ćeš se osećati lepše u svojoj koži i srećnije. Nije bitno da li si dobila dobru ocenu u školi, našla dobar posao  ili kupila psa. Bitno je da si ti srećna zbog toga i da slaviš.

Lena Ergelaš je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Leena i pišite joj na [email protected] .

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.