Ko su najpopularnije mlade zvezde u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Severnoj Makedoniji?

Ariana Grande nedavno je proglašena za jednog od najvećih uzora mladih u Srbiji i svrstana među najpopularnije zvezde na osnovu rezultata jednog velikog istraživanja, a i brojke koje izbacuje Google nam to samo potvrđuju. Famoza je već po tradiciji proverila godišnju popularnost zvezda na najvećem pretraživaču na svetu, što je najbolji pokazatelj kako stvari stoje!

Google trends omogućio nam je da uporedimo popularnost najvećih stranim mladih zvezda u regionu, a izdvojili smo pet najpopularnijih što su BTS, Ariana Grande, Selena Gomez, Justin Bieber i Billie Eilish! Dakle, ove godine nema Marcusa i Martinusa kojima je drastično pala popularnost, što uostalom i ne čudi jer još čekamo da oni najave novi album i turneju. To je normalna pojava koja prati i druge zvezde, poput Selene Gomez koja se jedva našla među pet jer je tek u prethodnih par meseci ponovo aktivna i verovatno će drastično porasti.

Neke stvari ipak se nisu previše promenile u odnosu na 2018. godinu, a tu pre svega mislimo na činjenicu da su arianatori i njihova Ariana Grande i dalje dominantni! To je posebno interesantno kad pogledamo mapu čitavog sveta koja nam pokazuje da BTS kontroliše najveći deo Evrope, Azije i čitavu Južnu Ameriku, dok je Billie Elish dominantna u Severnoj Americi, polovini Evrope i Okeaniji. Uz Britaniju i Poljsku, čitava bivša Jugoslavija (sem Severne Makedonije i Slovenije) još uvek najviše voli Ari!

Najpopularnije zvezde u Srbiji

Kad je reč o Srbiji vezano za najpopularnije zvezde, Ari dominira sa 32 procenta pretraga, Billie Eilish je druga sa 26 procenata, a BTS treći sa 20 procenata. Justin Bieber ima 12 procenata a Selena Gomez 10, ali ako su oboje aktivni, taj broj će samo da raste! U poenima, Ari ih ima 46, Billie 37, BTS 32, Justin 17 a Selena 16. Interesantno je da je u odnosu na prošlu godinu Ariana povećala svoj skor, da je BTS pao kao i Justin Bieber, a da je Selena i pored neaktivnosti zadržala isti procenat! Dužni smo i da napomenemo da Google prati detaljno samo rezultate u Vojvodini, ali ukupni rezultat se odnosi na celu Srbiju.

Pročitajte još  Mina i Sofija nam šalju test ličnosti: Da li stilom više podsećaš na Arianu Grande ili Victoriu Justice?

Najpopularnije zvezde u Bosni i Hercegovini

Veoma interesantno je i u Bosni i Hercegovini koja je za razliku od Srbije, obrađena u celosti! Kao što vidite, i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj dominira Ariana, dok u distriktu Brčko prilično ubedljivo pobeđuje Billie Eilish! Na nivou države, Ari pobeđuje sa ubedljivih 66 od maksimalnih 100 poena, a BTS je drugi sa 49. Nakon njih sledi Billie Elish sa 41, Selena sa 24 i Justin sa 23. U Republici Srpskoj, Ariana je pokupila 35 procenata svih pretraga, Billie Eilish 22 procenta a BTS 19. U Federaciji, Ariana ima 32 procenta, BTS 25, a Billie 19 procenata. Situacija u distriktu Brčko je pomalo bizarna, jer Billie dominira sa 31 posto, druga je Ariana sa 27, treća Selena sa 22 a četvrti Justin sa 20.

Ono što je bizarno jeste da je BTS poslednji sa 0 procenata pretraga, što nam pre deluje greška! Ako to uporedimo najpopularnije zvezde za prošlu godinu, Ariana je skočila za čak 27 poena i pretekla BTS koji je porastao za osam, dok su Selena i Justin pali. Prošle godine u Federaciji je dominirao BTS, i to je najveća razlika.

Najpopularnije zvezde u Hrvatskoj

Najinteresantnija zemlja za posmatranje svake godine je Hrvatska, iz prostog razloga što Google ovde daje napreciznije podatke za najpopularnije zvezde, tako da možemo videti stanje u svakoj od županija! Kao što primećujete, Ariana Grande dominira u svim osim tri županije: Istra, Lika-Senj i Korpivnica-Križevci koji pripadaju Billie Elish! Prošle godine BTS je imao veliki broj oblasti, baš kao i Justin Bieber, ali se ih izgubili! Ari je generalno najjača u Slavoniji (43%), baš kao i Billie Eilish (38%), BTS najveću podršku ima u Brod-Posavina i Koprivnica-Križevci (26%). Justin Bieber najbolje stoji u Dubrovniku sa 18 procenata a Selena Gomez u Lika-Senj ima 13 procenata. Na nivou države, Ariana je prva sa 68 poena, Billie Eilish ima 51, BTS 42, Justin Bieber 27, a Selena Gomez 19.

Pročitajte još  Besan: Justin Bieber postavio sliku Hailey bez šminke, pa ućutkao hejtera u komentaru!

Najveće zvezde u Severnoj Makedoniji

I Severna Makedonija daje znake života, pa su podaci dostupni na nivou čitave države ali i pojedinih opština. Generalno gledano, Ariana i BTS su prvi sa po 46 poena, ali statistika daje neznatnu prednost BTS-u. Jako blizu je Billie Elish sa 43, Justin Bieber je na 22, a Selena Gomez na 21. Kad ovo znamo, ne čudi što je Severna Makedonija najšarenija kad je reč o podršci po opštinama! Od devet obrađenih, Ariana kontroliše četiri, tri Billie a dve ima BTS. Ono što je pomalo bizarno jeste da podataka za Skoplje nema!

Najpopularnije zvezde u Sloveniji

U Sloveniji, Billie Eilish je ta koja dominira sa 49 poena, ispred Ariane sa 44, BTS-a sa 39, Justina sa 24 i Selene sa 19. Ako daleko najrazvijenija od svih država regiona, ova zemlja je nekim čudom najslabije obrađena, pa samo stoje podaci za Ljubljanu gde Billie prilično ubedljivo vodi sa 30 procenata pretraga ispred Ariane koja ima 24.

Neizvesno u Crnoj Gori

Pomenimo za kraj i Crnu Goru, gde su ove godine konačno dostupni kakvi-takvi podaci, odnosno gde možemo videti stanje u nekoliko najvećih opština! I ovde situacija jako liči na ostale zemlje regiona, s obzirom da Ariana Grande dominira u većini opština, poput Kotora, Podgorice, Nikšića, Budve ili Ulcinja. Sa druge strane, Billie je popularnija uz more, pa kontroliše Tivat, Budvu i Bar! Ipak, situacija u Crnoj Gori je neverovatno izjednačena, pa iako Ariana pobeđuje sa 56 poena, Billie Eilish je blizu sa 47, dok BTS ima 40. Selena Gomez u Crnoj Gori stoji odlično sa 32 poena, a Justin Bieber ima 30.

Pročitajte još  Voli da eksperimentiše: Ariana Grande predstavila svoju novu boju kose!

Hrvatska i Srbija i dalje u centru pažnje

Na kraju, šta sve ove brojke znače? To što Selena Gomez ima ubedljivo najveću popularnost naravno ne znači da bi ona trebalo tamo da dođe i peva, iz prostog razloga što je ukupan broj ljudi koji je sluša višestruko manji nego u Srbiji koja ima 14 puta više stanovnika, ili u Hrvatskoj koja ih ima osam puta više. Prioritet organizatora i u narednom periodu će ostati Srbija i Hrvatska jer su najbliže granici sa centralnom Evropom, jedini imaju arene i imaju najviše stanovnika. Ko mislimo da bi mogao da nam dođe ove godine, pogledajte u našom velikom tekstu na temu koncerata u 2020. godini.

Autor: Famoza.net 

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

5 thoughts on “Ko su najpopularnije mlade zvezde u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Severnoj Makedoniji?

  1. Sto je sa BLACKPINK njima je pukla popularnost u cijelom balkanu. Jest da je i BTSu ali nisu se bp izgubile u ovim brojkama

  2. A sta je sa Tini i Taylor one su isto jedne od najpopularnijih zvezda danasnjice, njih ste mogi uzeti u obzir.

  3. Sta vise Tinisti treba da urade da bi Tini postala popularnija u Srbiji… Tini to zasluzuje, a ne dobije toliko paznje…kazete BTS dominira u Juznoj Americi? pih…Oni su tamo za Tini 0 a Ari mozda 2/100 (Tini 98) mozda sam bezobrazna i drska ali samo sam tuzna… IZVINITE, STVARNO

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.