Brojke su jasne: Selena Gomez dominira u svetu, Ariana Grande bez premca u našem regionu!

Sad kad se godina završila, Google objavljuje rezultate koji su to pojmovi bili najtraženiji na svetu u prethodnoj godini a to daje i prostor za poređenje popularnosti zvezda u raznim delovima sveta pa i odnosa između Selene Gomez i Ariana Grande kao dve megazvezde koje su glavni kandidati za koncert u našem regionu!

Mapa koju vidite pokazuje ko je od njih dve popularniji u kom delu sveta pa je tako već odokativno jasno da Selena Gomez dominira Severnom Amerikom, ubedljivo najvećim delom Evrope ali i na bliskom istoku. Sa druge strane, Ari vlada u Meksiku (iako je to Selenina zemlja porekla!), najvećim delom Južne Amerike, Skandinavijom, Britanijom, Španijom i Portugalom kao u Australijom, Japanom i nekim okolnim državama.

Naravno, ono što nas najviše zanima je naš region a on se crveni, što znači da je pod kontrolom Ariane Grande! I BiH i Hrvatska i Srbija su obeležene tom bojom dok za Makedoniju, Sloveniju i Crnu Goru nema podataka, možda jer su u pitanju vrlo male zemlje. Uglavnom, u Srbiji Ari stoji najjače s obzirom da je Google daje ocenu za interesovanje javnosti od 23 dok Selena ima 19. U Hrvatskoj je odnos snaga 18 na prema 18 a u BiH 23 na prema 23 ali su obe zemlje označene kao Arianatorske jer Ari ipak ima sitnu prednost.

Jako je interesantno i kad se gleda pojedinačno interesovanje po regionima koje se označava brojkama od 1 do 100. Ovaj sistem funkcioniše tako što se uzme zemlja u kojoj je određena zvezda najpopularnija gde dobija ocenu 100 a ostale zemlje se zatim upoređuju sa njom. Znači, ako je recimo Ari najpopularnija u Italiji, ona će samo u toj zemlji imati 100 a u ostalim zemljama manje poena.

Pročitajte još  Singapurski parlament stavio Arianu Grande i Lady Gagu na crnu listu!

Kad to znamo, cifre za Ari Grande izgledaju ovako:
Srbija 52
BiH 49
Hrvatska 40

Primera radi, interesovanje za Ari je u Americi 50 a u Britaniji 90

Cifre za Selenu Gomez izgledaju ovako:

BiH 23
Srbija 19
Hrvatska 18

Primera radi, interesovanje za Sel u Americi iznosi 26 a u Britaniji 15

Ne, ovo ne znači da je Ari višestruko popularnija u Srbiji zato što ona ima 52 a Sel 19 jer te dve tabele ne mogu da se porede već samo ona na početku koja kaže da je odnos između njih dve 23-19 u korist Ari. Ipak, sve što smo izneli nam govori da je stanje u sve tri zemlje prilično slično i da su dve zvezde gotovo podjednako popularne kao i da nisu ništa manje tražene nego u Americi – naprotiv! Bavićemo se ovakvim analizama i narednih dana i saopštiti vam rezultate koje ćemo preneti i organizatoru! Da smo detaljno objašnjavali brojke ovaj tekst bi bio mnogo duži – ukoliko vam bilo šta nije jasno, pitajte u komentarima! I naravno, ove brojke nisu razlog za svađu, pogotovu jer su veoma povoljne za oba fandoma!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Smatra da je rad sa tinejdžerima i borba za dolazak mladih zvezda u region najbolji posao na svetu, iako malo ko to razume.
Pročitajte još  Šta se to dešava? Selena i Justin snimili istu pesmu! (video)

12 thoughts on “Brojke su jasne: Selena Gomez dominira u svetu, Ariana Grande bez premca u našem regionu!

  1. Najaca ariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    I sel i Ari su popularne ali na youtube preplatnika ariana ima vise za 4/5 mil od sel,a mislim da je i popularnija na instagramu! Ali idalje mislim da su podjednako popularne! Necu da pravim dramu jer sel volim malecku manje od ari i slusam puno seline pesme tkd i zivim u bih <333 Pozzz javljajte rezultate i pokusajte dovesti barem jednu od njih ili barem da nas primete <33

  2. Arianator foreverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍😍

  3. Dovedite nam Ari na Balkan, vjerujemo u famozu!!😍😍❤️❤️❤️❤️❤️😱😱😱

  4. Okej nema veze sto nisu prikazali za Crnu Goru ali stvarno vecina djevpjcica u CG su arianatorke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.