Brojke su jasne: Selena Gomez dominira u svetu, Ariana Grande bez premca u našem regionu!

Sad kad se godina završila, Google objavljuje rezultate koji su to pojmovi bili najtraženiji na svetu u prethodnoj godini a to daje i prostor za poređenje popularnosti zvezda u raznim delovima sveta pa i odnosa između Selene Gomez i Ariana Grande kao dve megazvezde koje su glavni kandidati za koncert u našem regionu!

Mapa koju vidite pokazuje ko je od njih dve popularniji u kom delu sveta pa je tako već odokativno jasno da Selena Gomez dominira Severnom Amerikom, ubedljivo najvećim delom Evrope ali i na bliskom istoku. Sa druge strane, Ari vlada u Meksiku (iako je to Selenina zemlja porekla!), najvećim delom Južne Amerike, Skandinavijom, Britanijom, Španijom i Portugalom kao u Australijom, Japanom i nekim okolnim državama.

Naravno, ono što nas najviše zanima je naš region a on se crveni, što znači da je pod kontrolom Ariane Grande! I BiH i Hrvatska i Srbija su obeležene tom bojom dok za Makedoniju, Sloveniju i Crnu Goru nema podataka, možda jer su u pitanju vrlo male zemlje. Uglavnom, u Srbiji Ari stoji najjače s obzirom da je Google daje ocenu za interesovanje javnosti od 23 dok Selena ima 19. U Hrvatskoj je odnos snaga 18 na prema 18 a u BiH 23 na prema 23 ali su obe zemlje označene kao Arianatorske jer Ari ipak ima sitnu prednost.

Jako je interesantno i kad se gleda pojedinačno interesovanje po regionima koje se označava brojkama od 1 do 100. Ovaj sistem funkcioniše tako što se uzme zemlja u kojoj je određena zvezda najpopularnija gde dobija ocenu 100 a ostale zemlje se zatim upoređuju sa njom. Znači, ako je recimo Ari najpopularnija u Italiji, ona će samo u toj zemlji imati 100 a u ostalim zemljama manje poena.

Pročitajte još  Selenin najuspešniji film: "Hotel Transilvanija 2" obara rekorde, uskoro stiže i kod nas!

Kad to znamo, cifre za Ari Grande izgledaju ovako:
Srbija 52
BiH 49
Hrvatska 40

Primera radi, interesovanje za Ari je u Americi 50 a u Britaniji 90

Cifre za Selenu Gomez izgledaju ovako:

BiH 23
Srbija 19
Hrvatska 18

Primera radi, interesovanje za Sel u Americi iznosi 26 a u Britaniji 15

Ne, ovo ne znači da je Ari višestruko popularnija u Srbiji zato što ona ima 52 a Sel 19 jer te dve tabele ne mogu da se porede već samo ona na početku koja kaže da je odnos između njih dve 23-19 u korist Ari. Ipak, sve što smo izneli nam govori da je stanje u sve tri zemlje prilično slično i da su dve zvezde gotovo podjednako popularne kao i da nisu ništa manje tražene nego u Americi – naprotiv! Bavićemo se ovakvim analizama i narednih dana i saopštiti vam rezultate koje ćemo preneti i organizatoru! Da smo detaljno objašnjavali brojke ovaj tekst bi bio mnogo duži – ukoliko vam bilo šta nije jasno, pitajte u komentarima! I naravno, ove brojke nisu razlog za svađu, pogotovu jer su veoma povoljne za oba fandoma!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Kaje se: Selena Gomez donirala svu zaradu od uloge u filmu Woodeyja Allena ali i preko toga!

12 thoughts on “Brojke su jasne: Selena Gomez dominira u svetu, Ariana Grande bez premca u našem regionu!

  1. Najaca ariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    I sel i Ari su popularne ali na youtube preplatnika ariana ima vise za 4/5 mil od sel,a mislim da je i popularnija na instagramu! Ali idalje mislim da su podjednako popularne! Necu da pravim dramu jer sel volim malecku manje od ari i slusam puno seline pesme tkd i zivim u bih <333 Pozzz javljajte rezultate i pokusajte dovesti barem jednu od njih ili barem da nas primete <33

  2. Arianator foreverrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍😍

  3. Dovedite nam Ari na Balkan, vjerujemo u famozu!!😍😍❤️❤️❤️❤️❤️😱😱😱

  4. Okej nema veze sto nisu prikazali za Crnu Goru ali stvarno vecina djevpjcica u CG su arianatorke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.