Opet dominacija: Ariana Grande je najpopularnija mlada zvezda u našem regionu na YouTubeu!

Opet dominacija: Ariana Grande je najpopularnija mlada zvezda u našem regionu na YouTubeu!

Ariana Grande izdominirala je u 2018. kad je reč o pretragama na Googleu o čemu smo već pisali, a brojke jasno pokazuju da njoj nema premca ni kad je reč o YouTubeu! Analizirajući situaciju u Srbiji, Hrvatskoj i BiH koje jedine i imaju korektne podatke iz našeg regiona, prilično je jasno da Arianatori i njihov idol dominiraju!

Kao i slučaju našeg testa kad smo proveravali popularnost zvezda na Googleu, opet smo odabrali osam njih – Justina Biebera, Selenu Gomez, Arianu Grande, Taylor Swift, Demi Lovato, Marcusa i Martinusa, Tini Stoessel i BTS, a u sve tri zemlje, ponovo su u pet uvek bila ista imena – Jus, Sel, Ari, BTS i M&M.

Kad je reč o Srbiji, tu Ariana Grande nema premca! Ona je tako pokupila 29% slušalaca, BTS su drugi sa 26%, Marcus i Martinus su treći sa 19%, četvrti je Justin Bieber sa 16%, a peta Selena Gomez sa 10%. Kad gledamo grafikon, jasno je da su M&M imali najveći skok popularnosti, koji je naravno zabeležen u nedelji njihovog prvog dolaska u Srbiju, krajem marta! Takođe, primećujemo da je Ariana Grande znatno skočila u drugoj polovini godine, a da su Justin Bieber i Marcus i Martinus u konstantnom padu, usled nedostatka nove muzike, što se odnosi i na Selenu Gomez.

Interesantna situacija je u Bosni i Hercegovini, gde BTS dominira i ima 41 od maksimalnih 100 poena! To je za nijansu više u odnosu na Arianu Grande sa 39, a treći je Justin Bieber sa 30. Nako njih, redom slede Marcus i Martinus odnosno Selena Gomez. Interesantno, dok je Federacija pod kontrolom BTS, u Republici Srpskoj dominira Ariana Grande!

U Hrvatskoj, situacija je neizvesnija nego bilo gde drugde! Ariana Grande i ovde je prva sa 27 poena, drugo mesto dele BTS i Justin Bieber sa po 25, Marcus i Martinus imaju 19, a Selena Gomez 17 poena! Slično kao u slučaju Srbije, Marcus i Martinus su imali ogroman skok u nedelji svog koncerta, a Ariana nekoliko velikih skokova u drugoj polovini 2018. godine. Opet je interesantno videti i stanje po županijama, gde primećujem oda Ari drži polovinu Hrvatske, što uključuje Istru, skoro celu Dalmaciju, Zagreb, centralnu Hrvatsku i deo graničnog dela sa Srbijom. BTS dominira severnom granicom sa BiH i iz granicu sa Slovenijom i Mađarskom, Justin Bieber ima ukupno četiri županije, dok su Marcus i Martinus dominanti u tri!

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Ariana Grande

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Opet dominacija: Ariana Grande je najpopularnija mlada zvezda u našem regionu na YouTubeu!

  1. Jasan pokazatelj koliko nam treba velikih, talentovanih, svetski priznatih zvezda a ne kafanska muzika i turbo folk.Uopste nije istina da ceo Balkan slusa nasu muziku, cak ni oni koje je vole su u manjini u odnosu na mega-fandome na ovim prostora.Nasem regionu treba Ari,Shawn,M&M,Jay,BTS…Boricemo se za to da oni dodju, jer kad ima volje ima i nacina!
    Hvala neizmerno Famozi za sve sto cini za nas!
    #SaFamozomDoZvezda #WeCanDoIt

    1. Ništa 🙂 Inače, Ceca je u Hrvatskoj popularna koliko i Ariana Grande, verovali ili ne :/

  2. Šta kaže organizator na situaciju,da li je moguće čudo da se desi da dođe u Srbiju?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.