Opet dominacija: Ariana Grande je najpopularnija mlada zvezda u našem regionu na YouTubeu!

Opet dominacija: Ariana Grande je najpopularnija mlada zvezda u našem regionu na YouTubeu!

Ariana Grande izdominirala je u 2018. kad je reč o pretragama na Googleu o čemu smo već pisali, a brojke jasno pokazuju da njoj nema premca ni kad je reč o YouTubeu! Analizirajući situaciju u Srbiji, Hrvatskoj i BiH koje jedine i imaju korektne podatke iz našeg regiona, prilično je jasno da Arianatori i njihov idol dominiraju!

Kao i slučaju našeg testa kad smo proveravali popularnost zvezda na Googleu, opet smo odabrali osam njih – Justina Biebera, Selenu Gomez, Arianu Grande, Taylor Swift, Demi Lovato, Marcusa i Martinusa, Tini Stoessel i BTS, a u sve tri zemlje, ponovo su u pet uvek bila ista imena – Jus, Sel, Ari, BTS i M&M.

Kad je reč o Srbiji, tu Ariana Grande nema premca! Ona je tako pokupila 29% slušalaca, BTS su drugi sa 26%, Marcus i Martinus su treći sa 19%, četvrti je Justin Bieber sa 16%, a peta Selena Gomez sa 10%. Kad gledamo grafikon, jasno je da su M&M imali najveći skok popularnosti, koji je naravno zabeležen u nedelji njihovog prvog dolaska u Srbiju, krajem marta! Takođe, primećujemo da je Ariana Grande znatno skočila u drugoj polovini godine, a da su Justin Bieber i Marcus i Martinus u konstantnom padu, usled nedostatka nove muzike, što se odnosi i na Selenu Gomez.

Interesantna situacija je u Bosni i Hercegovini, gde BTS dominira i ima 41 od maksimalnih 100 poena! To je za nijansu više u odnosu na Arianu Grande sa 39, a treći je Justin Bieber sa 30. Nako njih, redom slede Marcus i Martinus odnosno Selena Gomez. Interesantno, dok je Federacija pod kontrolom BTS, u Republici Srpskoj dominira Ariana Grande!

U Hrvatskoj, situacija je neizvesnija nego bilo gde drugde! Ariana Grande i ovde je prva sa 27 poena, drugo mesto dele BTS i Justin Bieber sa po 25, Marcus i Martinus imaju 19, a Selena Gomez 17 poena! Slično kao u slučaju Srbije, Marcus i Martinus su imali ogroman skok u nedelji svog koncerta, a Ariana nekoliko velikih skokova u drugoj polovini 2018. godine. Opet je interesantno videti i stanje po županijama, gde primećujem oda Ari drži polovinu Hrvatske, što uključuje Istru, skoro celu Dalmaciju, Zagreb, centralnu Hrvatsku i deo graničnog dela sa Srbijom. BTS dominira severnom granicom sa BiH i iz granicu sa Slovenijom i Mađarskom, Justin Bieber ima ukupno četiri županije, dok su Marcus i Martinus dominanti u tri!

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Ariana Grande

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Opet dominacija: Ariana Grande je najpopularnija mlada zvezda u našem regionu na YouTubeu!

  1. Jasan pokazatelj koliko nam treba velikih, talentovanih, svetski priznatih zvezda a ne kafanska muzika i turbo folk.Uopste nije istina da ceo Balkan slusa nasu muziku, cak ni oni koje je vole su u manjini u odnosu na mega-fandome na ovim prostora.Nasem regionu treba Ari,Shawn,M&M,Jay,BTS…Boricemo se za to da oni dodju, jer kad ima volje ima i nacina!
    Hvala neizmerno Famozi za sve sto cini za nas!
    #SaFamozomDoZvezda #WeCanDoIt

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.