Sunčicin blog: Još sedam serija koje preporučujem

Ćaos, ponovo. Sunčica je i tu sam sa svojim 117. po redu blogom. Konačno je u pitanju blog čija su tema serije, posle dužeg vremena. Naravno, kao i  apsolutno sve svoje dosadašnje blogove, i ovaj ću započeti sa nekoliko uvodnih reči, a zatim prelazimo i na samu temu ovog bloga.

Znam da sam još pre nekoliko blogova naglasila da će možda biti nekoliko narednih blogova o filmovima i serijama, ali stalno je nešto drugo bilo u prvom planu, pa sam evo, konačno odlučila da napišem novi blog o serijama. Dakle, pred vama je još 7 serija koje preporučujem. Pravo da kažem, ni sama ne znam koji je po redu ovo blog o serijama, no nema veze svakako. Nisam ih ređala ni po kakvom redosledu već sam ih skroz nasumično nabrajala. Opisivala sam ih u kratkim crtama, što se kaže, kako blog ne bi bio predugačak. Neću više dužiti sa ovim uvodnim delom, nego hajde konačno da pređemo na samu temu ovog bloga!

1. Supergirl

U nekom od prethodnih blogova je bilo reči o serijama ,,Arrow” i ,,The Flash”. Serija je povezana sa tim serijama (tu su uključene i neke još, ali o tome neki drugi put). Ovo je takođe jedna serija gde je u centru pažnje super heroj. Radi se o Kari Danvers/Kara Zor-El (Melisa Bennoist). Ona je Superman-ova rođaka (i ona je takođe sa Krypton-a) i ima moći. Ona i njeni prijatelji su deo DEO-a, i štite National City. Žanr je akcija, avantura, drama, ali i sci-fi, a trenutno ima 4 sezone i 5. je potvrđena (izaći će ove jeseni). Serija je jako zanimljiva zaista, puna neočekivanih obrta i raznih događaja.

2. The Secret Circle

Ako ste ljubitelji serija u kojima su u prvom planu natprirodne moći, ova serija je baš za vas. Reč je o Cassie Blake (Britt Robertson) koja se seli u Chance Harbor. Ona pokušava da se uklopi ali vremenom saznaje da je deo nečega izuzetno važnog. Kao i Adam (Thomas Dekker), Diana (Shelley Hennig), Faye (Phoebe Tonkin), Melissa ( Jessica Parker Cennedy) i Nick (Louis Hunter) pripada njihovoj grupi veštica i da njenim dolaskom će moći da ostvare svoju punu moć. Serija ima svega jednu sezonu i završena je još pre nekoliko godina, no ima stvarno dobru priču i vredi pogledati.

3. The Next Step

Zatim jedna fantastična serija koja se jedno vreme i na Disney-u emitovala (nisam sigurna da li i dalje, ali znam da ranije jeste). Tinejdžerska drama, koja prati grupu u dance studiju, i raznim dramama dok traju pripreme za razna takmičenja i slično. Serija ima 6 sezona trenutno (još uvek se emituje šesta) ali epizode traju svega nešto više od 20 minuta, tako da ne zahteva puno vremena. Ne mogu mnogo opisivati likove jer se mnogi od njih pojavljuju u, na primer prvoj sezoni, pa onda u narednih nekoliko ne, pa zatim u 5. se opet pojavljuju ili obrnuto. Shvatili ste već. U svakom slučaju, serija je stvarno fenomenalna, ni sama ne znam šta bih više rekla o njoj, sem da ću je verovatno zauvek preporučivati.

4. Daredevil

Sledeća serija jeste ,,Daredevil”. Netflix-ova serija bazirana na Marvel-ovom junaku Matt Murdock-u (Charlie Cox). On je advokat kao i njegov najbolji prijatelj Foggy (Elden Henson) a tu je i Karen (Deborah Ann Woll) koja je novinarka i koja im pomaže. Žanr je akcija, drama i, naravno, superherojski tip. Ima 3 sezone od po 13 epizoda a pre nekoliko meseci serija je otkazana, tako da nastavaka neće biti. Ipak, serija je stvarno odlična, a pogotovu ako ste ljubitelji superherojskih serija.

5. The 100

Naredna serija jeste ,,The 100″ koja je stvarno vrhunska serija, bar po mom mišljenju, pogotovo ako ste ljubitelji sci-fi serija i slično. Radi se o grupi u koju spadaju Clarke (Eliza Taylor), Bellamy (Bob Morley), Octavia (Marie Avgeropoulos), Jasper (Devon Bostick) i drugi koji dolaze nakon nuklearne katastrofe na Zemlju, nakon što su dosta vremena proveli na, takoreći, svemirskom staništu ,,The Ark”. Najpre upoznaju okolinu i slično, ali shvataju vremenom da imaju tzv. odbor za doček, da nisu sami. U pitanju je akcija, drama, distopijska, post apokal. i sci-fi  serija koja ima za sada 5 sezona a uskoro će i 6. krenuti sa emitovanjem.

6. 13 Reasons Why

Sigurna sam da ste već dobro upoznati sa radnjom ove serije, tako da je neću opisivati, već ću samo naglasiti da glavnu glumačku postavu čine Dylan Minette, Katherine Langford, Christian Navarro, Alisha Boe i mnogi drugi, kao i da je u pripremi treća sezona ove serije. Žanr je, inače, tinejdžerska drama, kao i misterija. Toliko o ovoj seriji. Verovatno već znate, ali viđenja ove serije su veoma različita.

7. Charmed

I za kraj ovog bloga, evo jedne serije koju sam relativno nedavno počela sa gledanjem ali sam totalno oduševljena. U pitanju je još jedna supernatural serija, gde su u prvom planu veštice, a što se žanra tiče, to je drama sa elementima fantazije i supernatural fikcije. Glavne uloge imaju Sarah Jefferry, Madelaine Mantock, Melonie Diaz i drugi. Serija je zapravo reboot prvobitne, istoimene serije, za koju ste, sigurna sam, čuli već dosta puta, ali opet iz nekako drugačije perspektive. Sjajna serija, zaista, ni sama ne znam šta bih više rekla o njoj.

I to bi bilo sve što se tiče mog 117. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno za čitanje i da ste makar malo podstaknuti da pogledate neku od ovih serija (ako već niste). Koje serije vi preporučujete? Naravno, to mogu biti i neke van ove liste. Napišite u komentarima. Puno pozdrava, Sunčica.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, redakcija@famoza.net a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.