Odbačena tužba protiv Taylor Swift: “Shake It Off” nije plagijat!

taylor-swift1

Plavokosa pop zvezda odnela još jednu pobedu pred zakonom!

Krajem prošlog meseca pisali smo kako je R’n’B pevač Jessie Braham tužio Taylor Swift za 42 miliona dolara, zbog toga što je navodno pozajmila 92% njegovog teksta u svojoj pesmi “Shake It Off”.

On je tom prilikom tvrdio da je Taylorin refren (“Cause the players gonna play, play, play, play, play/And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate”) ukraden iz njegove pesme “Haters Gonna Hate”, objavljene 2013. godine. Šta više, Braham je otišao toliko daleko da je izjavio da pesma “Shake It Off” ne bi ni postojala da nije bilo njega.

1280x720-DW7

Međutim, sudija iz Kalifornije odlučila je da pevač nije imao dovoljno činjeničnih dokaza da podrži svoju tužbu na sudu, te je odbacila čitav slučaj i to na veoma inteligentan i duhovit način – koristeći stihove iz Taylorinih pesama “Shake It Off”, “Blank Space”, “Bad Blood” i “We Are Never Ever Getting Back Together”.

“U ovom trenutku, Sud ne kaže da Braham nikad, ikad, ikad može vratiti svoj slučaj na sud,” napisala je sudija a prenosi CNN. “Ali, u ovom trenutku, imamo problema i sud nije siguran da ih Braham može rešiti. Kao što smo videli, tužba ima prazan prostor na kom je Braham trebao da napiše nešto više od svog imena. A nakon što vidi objašnjenje Suda, Braham će shvatiti da u njegovom slučaju flasteri ne mogu da izleče rane od metaka.”

Pročitajte još  Profesionalac: Taylor Swift tresnula na koncertu! (video)

Autor: Famoza.net

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Odbačena tužba protiv Taylor Swift: “Shake It Off” nije plagijat!

  1. ne kontam ništa šta hoće da postignu time što 3932 puta tuže Taylor zbog JEDNE reči u tekstu ali ok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.