Tim Taylor Swift odgovara na optužbe da je Taylor ukrala tekst za „Shake It Off“: Ove reči se svuda provlače, oni samo žele brdo novca!

Taylor Swift je prošle godine bila još jedna od zvezda na dugoj listi optuženih za krađu stihova, ritma ili nekih drugih motiva iz pesama, a pesma zbog koje je ona tužena je jedan od njenih najvećih hitova, „Shake It Off“!

Da vas podsetimo, sve ovo se desilo u septembru prošle godine kada su Taylor tužila dva muzičara koji su 2001. godine napisali pesmu za bend 3LW, „Playas Gon’ Play“ a njihova pesma kaže „Playas, they gon’ play / And haters, they gonna hate“ što je iskorišćeno protiv Taylor koja je upotrebila „Cause the players gonna play, play, play, play, play / And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate“. Ovaj dvojac je od Taylorinog tima tražio neopisivu sumu novca.

Ipak, Taylorini advokati odbijaju da se ovaj slučaj provlači po sudovima jer, kako oni ističu, postoji sličnost u rečima ali ove reči su već dugo kliše u muzici i niko nije kupio prava na njih. „Ove kratke fraze koje tužilac pominje kao ukradene nikada nisu bile sačuvane autorskim pravima. Neozibljno je tužiti nekoga jer je ponovo u pesmi naglasio da igrači igraju i da hejteri hejtuju“ ističu oni. Da li i vi mislite da se ovo toliko puta pominjalo da tužba nema nikakvog smisla?

Autor: Famoza.net
Foto: Screenshot

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.
Pročitajte još  Misterija rešena: Zayn objašnjava kako je došlo do neočekivanog dueta sa Taylor Swift!

9 thoughts on “Tim Taylor Swift odgovara na optužbe da je Taylor ukrala tekst za „Shake It Off“: Ove reči se svuda provlače, oni samo žele brdo novca!

  1. Mislim da nema razloga da se tuži, jer stvarno se te riječi pojavljuju često

  2. Ova tuzba je zaista veoma besmislena.Tay je vec dokazala da je odlican tekstopisac,tako da ona sigurno ne bi ukrala stihove.

  3. Kao sto su rekli samo hoce pare.Ko je njima kriv sto im pesma nije dozivela neki veliki uspeh?

  4. Da,ljudi su zli i samo zele jos i jos novca.
    Pa brt dokle vise,te tuzbe bez ikakvog smisla,a Tay to nazalost prati jos od pocetka karijere.

  5. Ok, sliče, ali to je tako glupo da je tuže. 99% Tay nije čula za tu pjesmu. ☺Sigurno ima još 100 muzičara koji su napisali to prije njih, a 200 koji su to napisali poslije njih. Pa je njima bila fora da tuže Tay jer je ona jedna od najpopularnijih pjevačica na svijetu. 💞

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.