Nova tužba protiv Taylor Swift: “Shake It Off” je plagijat?!

taylor-swift-shake-it-off-ballerina

Anonimni umetnik tvrdi da je pop zvezda za svoj hit “pozajmila” stihove iz njegove pesme.

Prema navodima tužbe koju je protiv Tay podigao izvesni Jesse Braham, 25-godišnja superzvezda je maznula nekoliko stihova iz njegove pesme “Haters Gonna Hate” i ubacila ih u svoj veliki hit “Shake It Off”. Gremijem nagrađena numera objavljena je 2014. – godinu dana nakon što je Jesse izbacio svoj ne baš uspešni singl.

U Brahamovoj pesmi, on peva: “Haters gone hate, playas gone play. Watch out for them fakers, they’ll fake you everyday”. Na osnovu ovih stihova, on sad tuži devojku Calvina Harrisa za krađu intelektualne svojine i kao nadoknadu traži astronomskih 42 miliona dolara.

john-boehner-trolls-obama-with-a-bunch-of-taylor-swift-gifs

Ipak, izgleda da će ovaj slučaj brzo biti okončan u Taylorinu korist, budući da pravni stručnjaci tvrde da Braham jednostavno ne može da tuži pevačicu zbog toliko kratke fraze.

Jedan holivudski advokat tim povodom je izjavio: “Gospodin Braham ne može da traži autorsko pravo na stihove ‘haters gone hate’ i ‘playas gone play’, jer tako kratke fraze ne podležu zakonu o kopirajtu, niti je on prvi koji ih je upotrebio u javnosti. Osim toga, da stvar po Brahama bude još gora, dve pesme nemaju apsolutno ništa zajedničko”.

Autor: Famoza.net

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Povratak korenima: Taylor Swift snimila kantri pesmu za Sugarland!

One thought on “Nova tužba protiv Taylor Swift: “Shake It Off” je plagijat?!

  1. Taj lik samo pokusava da izvuce pare i to sto tuzi ga cini primetljivijim u javnosti civek je zbok 3 iste reci optuzio tay?! Lik je poremecen i pokusava da stekne slavu preko taylor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.