Amerika dala Microsoftu 45 dana da odluči o sudbini TikToka!

TikTok za jako malo vremena postaje najpoznatija društvena mreža na svetu i dobija korisnike kao Instagram i druge slavne mreže, ali on je i pravi pokazatelj kako se sudbina u sekundi može okrenuti protiv vas – danas je TikTok na tronu, ali već za koji mesec može biti zaboravljen, jer je američki predsednik Donald Trump zbog bezbednosti podataka korisnika odlučio da zabrani TikTok na teritoriji Amerike, ali ta teritorija glavno je tržište i mreža bi izgubila 80 miliona korisnika! Ipak, po novim navodima postoji nada za TikTok i njegova sudbina biće odlučena za najviše 45 dana.

Iako je predsednik Donald Trump prvo bio čvrste odluke da se TikTok zabrani, a priča se i da je sve ovo samo rezultat sukoba Amerike i Kine, Microsoft je pokazao interesovanje za kupovinu ove platforme, i to bi moglo spasiti njenu sudbinu. Na Microsoftu je da donese odluku, ali Trump za to daje svega 45 dana, dakle nešto više od mesec dana, tako da će se dogovor ili sklopiti u tom periodu, ili će TikTok u Americi biti onemogućen i tako izgubiti svoje glavno tržište, prenose izvori.

Microsoft bi kupovinom ovako poznate društvene mreže još više učvrstio svoju poziciju i na polju društvenih mreža generalno, jer pored TikToka on već poseduje profesionalnu mrežu LinkedIn koja se koristi za onlajn kontakte u biznisu.

Pročitajte još  TikTokerka otkrila kako se zvezde ponašaju na aerodromu: Kendall arogantna, Nicki Minaj bezobrazna!

Osim što se sukob Kine i Amerike navodi kao glavni razlog, Trump je upozorio na opasnost zbog svih podataka koje TikTok prikuplja o korisnicima, ali ta opasnost svakako postoji pri upotrebi bilo koje društvene mreže.

Trump je takođe upozoren da ne bi bilo loše da popusti, jer bi impulsivnim odlukama o TikToku mogao izgubiti veliki broj mladih glasača a izbori su već u novembru. Iz ugla velike većine mladih zvezda koje vi pratite, Trump neće još dugo opstati kao njihov predsednik, ali novembar će sve pokazati. Sudbina TikToka biće odlučena do najkasnije 15. septembra.

Autor: Famoza.net

Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.
Pročitajte još  Milli2nd - TikToker iz Srbije koji osvaja svet!

One thought on “Amerika dala Microsoftu 45 dana da odluči o sudbini TikToka!

  1. Ja stvarno ne razumem od kad precjedici mogu upravljati drustvenim mrezama
    o.0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.