Amerikanci danas zabranjuju TikTok!

Američki predsednik Donald Trump doneo je odluku da zabrani TikTok, a kako prenosi BBC, on će već danas izdati naređenje da se to uradi. Kako se navodi, on to čini po savetima službe bezbednosti, a koja tvrdi da ova kineska aplikacija na nedozvoljen način prikuplja podatke o građanima Amerike.

Iz kompanije ByteDance koja je vlasnik TikToka već su demantovali navode da dele informacije sa vladom Kine, ali to im nije pomoglo. Ukoliko se zaista uvede zabrana TikToka, to bi ovu društvenu mrežu ostavilo bez 80 miliona korisnika, a onemogućilo bi i brojne američke zvezde da snimaju. “Kad je reč o TikToku, zabranićemo ga u Americi”, rekao je Trump, ne ostavljajući ni trunku sumnje da će se to desiti. Ipak, on nije rekao na koji način će to uraditi.

Interesantno je da američke kompanija Microsoft želi da kupi TikTok, ali ukoliko dođe do njegove zabrane, veliko je pitanje da li će se to desiti. Mnogi misle da je sve ovo samo posledica sukoba Amerike i Kine, pa da se TikTok koristi samo kao izgovor. Iako će aplikacija nastaviti normalno da radi u našem delu sveta, svi će mnogo izgubiti bez korisnika iz Amerike. Kao što možda znate, Kina radi slične stvari, ali sa američkim aplikacijama, pa je tako u ovoj velikoj zemlji zabranjeno svašta, od YouTubea do Twittera. Kinezi tako mogu da koriste samo lokalne kineske mreže, a koje su pod strogom kontrolom države.

Pročitajte još  Samo 16 godina: Zvezda TikToka oduzela sebi život

TikTok je naglo dobio na popularnosti tokom pandemije korona virusa, a možda najbolji primer za to jeste što su se na njega vratile Lisa i Lena iako su godinu dana ranije obrisale profil rekavši da žele da se bave ozbiljnijim stvarima. Interesantno, dok američka država tvrdi da je TikTok opasan jer prikuplja podatke o korisnicima, Lisa i Lena su se prilikom povratka na ovu društvenu mrežu izjasnile kako je ona sad bezbednija nego što je bila ranije.

Autor: Famoza.net 

Foto: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

13 thoughts on “Amerikanci danas zabranjuju TikTok!

  1. ja ne shvacam, zasto je tolko veliki hype oko tog tiktoka i ljudi na njemu poput charlie ili addison

  2. Znači li ovo da Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Charlie D'amelio neće više snimati za TikTok? :'(

    1. Ali sa vedrije strane, mozda ces moci da ih gledas na instagramu u opciji koja je nedavno uvedena i sada se testira

    1. Nazalost, tako je ali postoji mogucnost da ih gledas na instagramu u opciji koja je nedavno uvedena.

  3. Otkada to vlasti mogu da upravljaju druśtvneim mrežama,kad to smeju sa
    mo vlasnici,a uostalom vlasti nemaju pojma niśta o tehnologiji

  4. TikTok je jako kreativna mreza, samo krade podatke bez ikakve dozvole, tako da ta kompanija uopste nije korektna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.