Little Mix: Još uvek nas ugrožavaju moćni muškarci!

Little Mix su oduvek važile za posvećene feministkinje i dosta njihovih pesama nosi jaku poruku mladim ženama da se zauzimaju za sebe i bore za svoje ideale. Njihov album “LM5” posebno pokazuje koliko je devojkama stalo do ženskih prava, a pod okolnostima pod kojima je album nastao vidi se da one zaista misle to što pričaju, pa i delaju u tom smeru.

Jade Thirlwall otkrila je da je grupi bilo jako teško kada su napustile izdavačku kuću “Syco”, pod okriljem Simona Cowella, sudije takmičenja “X Factor”, pomoću kojeg su se devojke i probile na muzičku scenu. Upravo tokom snimanja albuma “LM5” devojke su imale nesuglasice sa Simonom koje su i dovele do raskrštanja njihovih puteva. Baš zato što je album bio toliko feministički nastrojen, Jade kaže da su devojke imale mnogo problema u tom trenutku njihove karijere. Sada spremaju novi album pod okriljem izdavačke kuće “RCA”

Leigh-Anne je nedavno izjavila da one takođe i dalje imaju problema seksističke prirode u muzičkoj industriji i da su albumom to pokušavale što više da istaknu “Još uvek nema dovoljno moćnih žena u industriji koliko i muškaraca i to mora da se promeni. Mi smo imale dosta prepirki sa moćnim muškarcima o tome šta želimo da radimo i na koji način to treba da bude urađeno”. Devojke su uvek podržavale jedna drugu, pa je tako Jade otkrila da je kroz borbu sa anoreksijom u svojim tinejdžerskim godinama prošla upravo sa svojim koleginicama iz benda i da su joj one bile najveća podrška.

Pročitajte još  Nešto novo: Mia je čitav kviz posvetila pesmi "Touch" Little Mixa!

U vreme kada svi moramo da se čuvamo, zbog virusa koji vlada, nadrljala je Perrie Edwards, koja se u poslednje vreme nije osećala najbolje. Ona se fanovima izvinila i rekla da će pokušati da se oporavi što pre kako bi se vratila nastupima, a trenutno odmara u svojoj kući sa dečkom, fudbalerom Alexom Oxlade-Chamberlaineom, s kojim je okačila simpatičan video uz opis “I preventivna izolacija može biti zabavna!”

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram

 

The following two tabs change content below.
Tijana Minić je urednica portala Famoza.net. Strast prema pisanju otkrila je rano u detinjstvu i za svojih 18 godina oprobala se u blogovanju, novinarstvu, pisanju pesama, priča i eseja, a trenutno je najviše interesuje politika i pisanje govora, na šta bi volela da se fokusira na studijama. Obožava da komunicira sa publikom za koju piše i volela bi da dobija što češći feedback od pratilaca Famoze.
Pročitajte još  Famoza music chart #42 - glasajte za pet omiljenih pesama jednom dnevno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.