Nema popusta za BTS, Jin mora u vojsku naredne godine!

Iako je bilo reči o tome da bi momci iz grupe BTS mogli biti izuzeti iz vojne obaveze, vlada Južne Koreje ipak je odlučila da ne menja ništa u svojim pravilima. To nažalost znači da će svi momci pre ili kasnije morati u vojsku, a prvi na spisku je Jin kojeg to po svemu sudeći očekuje već 2020. godine.

U Južnoj Koreji, svi muškarci starosti od 18 do 28 milom ili silom moraju da idu u vojsku, gde provode najmanje 21 mesec, odnosno skoro dve godine. Ako se pitate zašto se u jednoj toliko naprednoj zemlji primenjuje nešto što je na našim prostorima ukinuto pre pola veka (služenje vojske na dve godine), razlog je u tome što su vlasti Severne i Južne Koreje nesposobne da sklope trajni mir, pa uvek postoji mogućnost sukoba. Na kraju, stradaju oni koji upravo pozivaju na mir i toleranciju, baš kao BTS.

Sadašnja pravila dozvoljavaju da vojsku izbegnu samo oni koji osvoje medalje na velikim sportskim takmičenjima ili takmičenjima u umetnosti, dok se muzički uspesi uopšte ne vrednuju. U prevodu, za vlasti u Južnoj Koreji važniji je osvajač trećeg mesta u streličarstvu za koga nije čuo niko sem uže rodbine, od BTS koji ubedljivo najviše čine za promociju južnokorejske kulture. Ostali članovi moraće u vojsku od 2022. pa nadalje, a poslednji na spisku je Jungook koji na red dolazi 2026.

Pročitajte još  Novo dno: RTL emitovao brutalno vređanje BTS i ARMY!

Autor: Famoza.net 

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

4 thoughts on “Nema popusta za BTS, Jin mora u vojsku naredne godine!

  1. Toliko su uradili za J.Koreju i jos moraju u vojsku😭♾jbm ti drzavu koja ne moze da ima profi vojsku mislim stv😭nije fer ovakooo
    Nadam se da to ne znc kraj💔

  2. Kako mozete to da uradite ,momci su se borili za ovo gde su sada,a vi cete sa tom vojskom da im upropastite karijeru .
    Deca sirom sveta slusaju njihovu muziku I ako se raspadnu cela zemlja ce da tuguje ,zasto saljete neduzne ljude nisu oni igracke da se vi tako ponasate prema njima ,oni su odrasli I uspesni ljudi I nemozete to da upropastite kao ni njihovu karijeru🙍

  3. Famozo da li ce BTS moći da opstane tako? Mislim da snimaju pesme bez Jina pa kad neko drugi ode u vojsku bez njih? Ja bi jako volela da postanu želim da dodju u Srbiju znam da su jako male sanse ali ovde imaju jako puno fanova🥰🥰💜💜💜molim vas odgovorite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.