Izjava Leigh-Anne Pinnock o rasizmu je veoma opasna!

Talas nasilnih i nenasilnih protesta uslovio je da mnoge tamnopute zvezde otvore dušu i pričaju o svojim lošim iskustvima. Međutim, nismo ubeđeni da je ono što neke od njih rade dobro. Leigh-Anne Pinnock iz Little Mix ostavila je tako poruku na svom Instagram profilu gde ostavlja prilično opasne pretpostavke.

View this post on Instagram

Like many of you, I have been feeling really heavy with everything that we are seeing online and hearing on the news. In the past I have mentioned some personal experiences that were triggered due to my race. More than ever I felt like it was time that I was completely open and honest with you all because finally, the world is awake and people want to listen, help and understand. I'm not doing this video for sympathy or for you to watch and then go about normal life. I'm doing it because enough is enough and hopefully from sharing this we can all do more to understand the racism that takes place. In doing this we are able to approach the bigger issue and break down systemic racism. All we want is equality and justice for our black community. 🖤

A post shared by Leigh-Anne Pinnock (@leighannepinnock) on

Naime, ona je tako optužila za rasizam sve zemlje u kojima kako kaže, “dominira belo stanovništvo”, što je samo po sebi prilično rasistička izjava. “Moja realnost je bila da sam se osećala usamljeno tokom turneje u zemljama gde dominiraju belci. Pevala bih fanovima koji me i ne primećuju niti me podržavaju”, priča ona a prenosi E! News. “Stalno sam nervozna pre susreta sa fanovima i potpisivana jer uvek mislim da mene najmanje vole. Stalno se osećam kao da moram da radim 10 puta više jer moj talenat nije dovoljan.” Ovih dana zbog sličnog problema žalila i Jade Thirlwall, ali Leigh-Anne ovde iskazuje uverenje da je čak i njoj super u odnosu na nju!

Pročitajte još  Želi pomirenje? Simon Cowell naziva Little Mix "profesionalcima"!

Iako bi bilo teško sporiti da je Leigh-Anne osetila određene probleme tokom karijere, veoma, veoma je opasno generalizovati čitav svoj fandom, i optuživati ih za rasizam samo zato što su druge boje kože. Posebno je besmisleno to što Leigh-Anne ovde čak i ne govori o svim ljudima neke zemlje, već o fanovima Little Mix. Po njoj dakle, čak je i fanovi grupe mrze zbog njene boje kože! S obzirom da je Perrie jedina “čista” belkinja u grupi, nama je sve ovo potpuno, potpuno besmisleno. Famoza će uvek biti na strani antirasista, ali isto tako, ovakve priče koje su same po sebi rasističke i uvredljive takođe ćemo prokomentarisati. To što je neko druge boje kože ne znači da mu vi bilo šta dugujete osim da ga tretirate kao svaku drugu osobu.

Autor: Famoza.net 

Foto:

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Famoza music chart #215 - Glasajte za sve omiljene pesme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.