Leigh-Anne Pinnock: Mnogo vremena mi je trebalo da prihvatim sebe ovakvu

Leigh-Anne Pinnock je definitivno jedna od najlepših članica benda Little Mix i o njenom pevanju nema apsolutno ništa loše da se kaže, a uprkos tome pevačica se godinama osećala kao najmanje bitna u bendu i plašila se da će je neko zameniti jer nije kompetentna za to što radi – sve to uzrokovano je samo njenim afroameričkim poreklom.

Iako je ponižavanje Afroamerikanaca i ljudi tamne kože za mnoge odavno prevaziđeno i gotovo da ne primećujemo više takve razlike u ljudima i ne osuđujemo, mržnja je ukorenjena duboko u ljudima i Leigh-Anne Pinnock je od početka karijere bila svesna da joj tamna boja kože neće pomoći da uspe u muzici. „Definitivno osećam da mi je trebalo previše vremena da prihvatim sebe ovakvu kakva jesam. Tužno je što živimo u društvu u kom je rasizam ukorenjen i smatram da će ta grozna situacija bar malo da se popravi tako što ćemo pričati o svojim ličnim iskustvima“ priča Leigh.

„Stvarno sam se osećala kao da me je lako zameniti i da sam nevidljiva u bendu, ali u poslednje vreme se popravljam. Uvek sam bila ponosna na to što jesam ali često sam zaboravljala to. Biti crn znači biti lep i moćan, želim to da vrisnem da ceo svet čuje“ zaključuje ona.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Leigh-Anne Pinnock

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.
Pročitajte još  Savršen start: Little Mix objavile spot za "Shout To My Ex", već su na prvom mestu liste!

3 thoughts on “Leigh-Anne Pinnock: Mnogo vremena mi je trebalo da prihvatim sebe ovakvu

  1. Drago mi je zbog toga! Obožavam crnce/crnkinje! Bukvalno su u svemu predobri (sport, pevanje, predobar smisao za humor…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.