Hrabro: Ariana Grande izašla na ulični protest, nasilje na ulicama Los Anđelesa! (video)

U Americi je ovih dana novo vanredno stanje, ali ne zbog korona virusa virusa, već ubistva momka crne puti, Georgea Floyda. To je pokrenulo proteste u dobrom delu ove zemlje kojima se priključila i Ariana Grande. Za ovako nešto potrebno je mnogo hrabrosti, s obzirom da su na ulicama i vojska i policija i da dolazi do velikog nasilja.

Ovog vikenda, ubistvo Georgea Floyda je sve čime se bave američke zvezde, koje sve redom, od Taylor Swift do Selene Gomez i Justina Biebera pozivaju na zaustavljanje rasizma, verujući da je on ukorenjen u američkom društvu i da su sve osobe bele puti u Americi privilegovane. Za razliku od ljudi u našim krajevima koji kao razlog za mržnju nalaze nečiju nacionalnost i veru, u Americi odavno traje ovaj problem na kome apsolutno ništa nije uradio čak ni bivši američki predsednik Barack Obama koji je i sam crne puti.

Ariana se za razliku od skoro svih zvezda onako sićušna pridružila protestima na ulici, što je mnogo oduševilo, iako joj priznaju i da su zabrinuti za nju. Nekoliko videa pokazuje da je Ari bila u centru mase koja je bila prilično mirna, tako da verujemo da je sve prošlo u redu. Ona je prethodno već ostavlja poruke u kojima neprestano poziva ne samo da policijajci odgovorni za smrt Georga Floyda budu kažnjeni, već i da se uradi nešto kako se slične stvari ne bi dešavale.

Pročitajte još  Poslali smo pisma Arianatora: Lora je ubeđena da će ih dati Ari, znamo i kad će je videti!

Nažalost, mnogi koji protestuju nisu iskreni u tome, već koriste gužvu kako bi pljačkali sve redom, od velikih supermarketa pa do malih porodičnih radnji koje ironije radi, često pripadaju upravo crncima, prenosi Deadline. Koliko je stanje loše govori to što je uveden policijski čas koji traje od 20h uveče do 5.30 ujutru, a svako ko tad bude na ulici, biće uhapšen. Nama samo ostaje nada da će se nasilje smiriti i da će se pronaći neko rešenje. Nasilje nikad nije rešenje niti je opravdanje, a naročito kad je upereno protiv onih nedužnih.

Autor: Famoza.net 

Foto: Twitter

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Hrabro: Ariana Grande izašla na ulični protest, nasilje na ulicama Los Anđelesa! (video)

  1. Volela bi da živim u Americi,ili da se barem u Srbiji,Bosni ili Hrvatskoj održavaju ovakvi protesti kako bi i mi pokazali koliko nam je stalo do ti ljudi! #blacklivesmatter #justiceforgeorgefloyd✊✊🏻✊🏼✊🏽✊🏾✊🏿

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.