Forbesova lista najplaćenijih žena u muzičkoj industriji

Žene u muzičkoj industriji zarađuju abnormalno velike sume novca, što se pokazalo najnovijom listom Forbesa o tome koje izvođačice su zauzele najviša mesta ove godine. Količine koje su ove žene zaradile dovoljne su da one, ne samo obezbede sebe za ceo život, već narednih 10 generacija u njihovoj porodici.

Na prvom mestu našla se Taylor Swift, za koju se već zna da je, ne samo najplaćenija ženska izvođačica, već najplaćenija poznata ličnost uopšte. Ove godine Taylor je zaradila $185 miliona, što je suma koju neki poznati izvođači zarade za ceo svoj život. Zaradivši ogromne sume novca na “reputation touru”, a zatim i na istoimenom Netflixovom filmu, potpisavši devetocifreni ugovor sa Universal Republic Recordsom i plasiravši album “Lover” kao najprodavaniji u godini za samo nekoliko dana, Tay je sebi zacementirala prvo mesto na ovoj listi.

Na drugom mestu je Beyonce, koja je $81 milion zaradila pomoću “Homecoming” albuma i istoimenog Netflix filma, kao i “On the Run II” turneje sa mužem Jay Z-jem. Na trećem mestu je Rihanna, koja je svojih $62 miliona osigurala kompanijom “Fenty Beauty”, sa fenomenalnom šminkom i kozmetikom, a sa strane je Fenty imao brojne kolaboracije sa brendovima odeće i obuće.

Ostatak liste možete pogledati na ovom linku: https://www.forbes.com/sites/zackomalleygreenburg/2019/08/26/the-worlds-highest-paid-women-in-music-2019-taylor-swift-doubles-up-no-2-beyonc/#2960f7791aff

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram

The following two tabs change content below.
Tijana Minić je urednica portala Famoza.net. Strast prema pisanju otkrila je rano u detinjstvu i za svojih 18 godina oprobala se u blogovanju, novinarstvu, pisanju pesama, priča i eseja. Studira psihologiju i kreativno pisanje na Seton Hall univerzitetu u New Jerseyu. Obožava da komunicira sa publikom za koju piše i volela bi da dobija što češći feedback od pratilaca Famoze.
Pročitajte još  Famoza music chart #115 - Glasajte za pet omiljenih pesama svakog dana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.