Taylor Swift: Zašto je problem ako žena želi i ljubav, i novac i uspeh?

Čak i 21. veku seksizam je vrlo uočljiv u nekim sferama, kao na primer, u muzičkoj industriji, gde iako postoje mnoge uspešne mlade žene, i dalje se neke stvari tolerišu samo muškarcima. Taylor Swift je baš u svojoj pesmi “The Man” pričala o tome kako bi nju nazivali pogrdnim imenima što je imala mnogo bivših momaka, a repere koji pevaju o tome kako iskorišćavaju devojke niko ne kritikuje.

Taylor je i u intervjuu za Beats 1 ispričala koliko je strašno što se žene osećaju loše ako žele da dožive i poslovni uspeh pored porodičnog. “Mislim da ljudi nisu ni svesni koliko se u muzičkoj industriji pravi haos ako jedna žena želi ljubav, ali i novac i uspeh, čine da se osećate loše zbog toga, ženama nije dozvoljeno da traže tako nešto, samo muškarcima” kaže ona.

Naravno, uz ovu priču nemoguće je ne pomenuti koliko puta je Taylor doživela uvrede što je u ranim dvadesetim konstantno menjala momke, dok bi za muškarce to bio ponos! “Kad sam imala recimo 23 godine, prvi put sam videla koliko to nije fer. Nazivali su me ku*vom ako bih sela pored nekoga na žurci i pričali su da je moj talenat za pisanje muzike trik, što zaista nije fer” zaključuje ona.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/Taylor Swift

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje neguje od detinjstva, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost, fotografija i filologija hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi joj upravo to omogućava.
Pročitajte još  Rat traje: Katy snimila sebe kako uživa dok Kanye vređa Taylor! (video)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.