Blog naše Valentine: Film „Reputation Stadium Tour“ Taylor Swift, kolekcija maestralnih momenata koje morate videti!

„Reputation Stadium Tour“ je turneja Taylor Swift koja je obeležila 2018. godinu svih nas, i onih koji su je uživo doživeli, pa i onih koji su se 31. decembra ili prvih dana 2019. godine smejali ili plakali uz Netflixov film koji je upravo sa ove turneje sakupio najlepše trenutke – od koreografija i plesača koji su koncertni doživljaj doveli na novi nivo, preko kostima i gostujućih izvođača do Taylor Swift, koja je u ovaj rad unela svaki delić svoje duše, a u to ćete se uveriti i sami ako odlučite da pogledate film, kao što je to naša redakcija uradila, tako da vam ovom prilikom Valentina piše o svojim utiscima o filmu, uz utiske naše koleginice Milice!

Naime, u ovaj dvočasovni film inkorporirano je više fantastičnih delova turneje „Reputation“ koja je obišla veliki deo sveta ali, doduše, preskočila ne samo naš region već i skoro celu Evropu. Ipak, internacionalni fanovi uvek su ostajali verni Taylor Swift, pa je Netflixov film dostupan svim Swiftiejima koji ovu turneju nisu mogli uživo da iskuse, i kao neko ko je u istoj takvoj situaciji, toplo preporučujem da pogledate film – iako osećaj nikada neće biti isti kao da ste tamo, na filmu možete videti apsolutno sve! Visokokvalitetna produkcija ispratila je svaki najsitniji deo, i dok na stadionu možda neki deo koncerta ne biste mogli lepo da vidite, oko kamere vodi vas od glavne do sporedne bine dok Tay peva „Delicate“ i leti sa jednog dela stadiona na drugi, videćete svaki efekat i vatromet koji je blještao na nebu, svaki Taylorin osmeh, a s vremena na vreme primetićete i momente u kojima fanovi preuzimaju glavnu ulogu, čime je Tay pokazala da bez njihovog prisustva ništa ne bi bilo ovako posebno!

Prva pesma koju ćete čuti u filmu je „…Ready For It?“ koja je i za album i za sve koncerte bila perfektan uvod, ali to je samo zagrevanje! Ono što sledi kada Tay zameni mikrofon i skine bolero ostaviće vas bez daha i naterati vas da premotavate taj deo više nego bilo koji drugi, jer naredna pesma je „I Did Something Bad“, ali u potpuno novom, drastično dramatičnijem aranžmanu – u prvoj strofi sve je mnogo usporenije i svaka reč je naglašena uz dramatizovanu koreografiju, i izvođenje ove numere definitivno vam poručuje da Taylor nije bez razloga sigurno jedan od najvećih ženskih izvođača današnjice.

Milica: „Ono što je od velike važnosti za izvođača jeste povezanost sa publikom tokom nastupa i nema nikakve dileme da Taylor Swift ima jaku vezu sa svojim Swiftiejima, a to smo mogli da vidimo u “Reputation Stadium Tour” filmu gde je pevačica imala veoma važne poruke za svakog u publici, ali i za nas iza malih ekrana. „Mislim da ono što zaista tražimo u životu, i stvari koje nas najviše plaše u životu su stvari za koje mislimo da će ugroziti mogućnost da pronađemo nešto stvarno. Na primer, loša reputacija, u našem umu, mogla bi da vam smeta da nađete pravo prijateljstvo, pravu ljubav, stvarno prihvatanje, sa kojima se zaista uklapate. Zato što mislite na sebe, šta ako su čuli nešto o vama što nije istina,” rekla je ona publici sa porukom da nas razmišljanje o tuđem mišljenju može dosta koštati i upropastiti nam ‘delikatan’ odnos koji imamo sa drugim ljudima.“

Pamtimo snimke sa turneje „1989“ kada je Taylor pokazala da je već i svoje pevanje dovela na novi nivo, uprkos tome što je uvek osuđivana da njen vokal i nije baš kvalitetan. Pa, kada završite sa gledanjem ovog filma, primetićete da njen napredak dolazi do sve većih razmera – naročito kada čujete živo izvođenje „Don’t Blame Me“ u prelepoj crnoj haljini, koje je takođe obeležilo ovu turneju, jer je Tay mogla da pokaže koliko se izvrsno snalazi u pesmama intenzivnih osećanja i vokalnih oscilacija kao što je ova!

Milica: „Nakon energičnog izvođenja pesme “Don’t Blame Me” usledile su pesme “Long Live” i “New Year’s Day” na klaviru. Kakav san za Swifieje! Ali pre toga, Taylor nije zaboravila da se zahvali svom osoblju koje se potrudilo da stvori celokupnu konstrukciju koju sa sobom nosi ova grandiozna “Reputation” turneja koja obuhvata 368 ljudi u timu koji postavlja binu, osvetljenje i zvuk. “Ovo je pesma koja će za mene uvek biti o vama,” uz gromoglasan vrisak, zadovoljstvo i suze publike kada su čuli “Long Live” na klaviru. Bez aplauza i ogromne zahvalnosti nisu ostale ni njene koleginice Camila Cabello i Charli XCX koje su imale tu čast da svake večeri otvore ‘Reputation Stadium Tour’, a nije izostala ni prilika da se zabave na  sceni zajedno sa Tay uz izvođenje pesme ‘Shake It Off’’.“

Pesma koja zatvara ovu priču je „This Is Why We Can’t Have Nice Things“, ostavljajući vas bez daha mnoštvom plesača koji će se pri kraju pesme tako smejati sa Taylor da će i vas naterati da se naglas nasmejete kao da ste tamo! Scena izgleda kao da je inspirisana kultnim mjuziklima i upravo ove reči su pravi način da se i naši utisci iz filma zaokruže – Taylor Swift je performer, jedna od heroina naše generacije koja zahvaljujući momentima poput ovih definitivno neće skoro biti zaboravljena. Uostalom, mi smo već spremni za novo poglavlje njene umetnosti, a vi?

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Pročitajte još  Ivana nama šalje kviz o pesmama Taylor Swift!
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.

3 thoughts on “Blog naše Valentine: Film „Reputation Stadium Tour“ Taylor Swift, kolekcija maestralnih momenata koje morate videti!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.