Taylor Swift želi odštetu od 72 hiljade dolara nakon što je optužena da je ukrala tekst za “Shake It Off”!


Taylor Swift je optužena za krađu stihova koji su se našli u pesmi “Shake It Off”, gde je sudija i ovog puta odbacio sve optužbe smatrajući da sve ovo nema nikakvog smisla, međutim Taylor sada zahteva odštetu zbog čitave situacije!

Tekstopisci Sean Hall i Nathan Butler optužili su Tay za krađu stihova “Playas, they gonna play and haters, they gonna hate” koji su se pojavili u njihovoj pesmi “Playas Gon’ Play” 2001. godine, na šta je sudija odgovorio da nema  prevelike sličnosti sa pesmom “Shake It Off” i da to više nisu originalne reči kako bi mogle da budu zaštićene autorskim pravima. Oni su tražili 30 miliona dolara od Taylor kako bi izbegli tužbu i brzo zaradili, međutim pevačica nije brzopleto reagovala.

Taylor i njen tim advokata odlučili su da pokrenu tužbu, upozorivši ih da nemaju šanse da dobiju ovaj slučaj za šta su bili i u pravu. Sudija je odlučio da odbaci optužbu o krađi i istakao da nema originalnih reči u njihovoj pesmi koje bi se zaštitile zakonom. Ona i njen tim zahtevaju odštetu od 72 hiljade dolara, smatrajući da je to u potpunosti u redu s obzirom da su njih dvojica pokušala da joj izmame čak 30 miliona. Ovaj predlog o naknadi koju je Tay tražila se još uvek razmatra, ali skoro je sigurno da će njen zahtev biti usvojen.

Pročitajte još  Miley poručuje Taylor: Ni ti ni Selena mi ne trebate u životu!

Autor: Famoza.net
Foto: Twitter

The following two tabs change content below.
Milica Jovanović je jedna od urednica portala Famoza.net. Prvi put se predstavila čitaocima putem svog bloga Tinista's Academy i kao vlasnica i glavna urednica izdanja digitalnog časopisa o Martini Stoessel - "We Love Tini". Ističe da je rad na Famozi jedinstveno iskustvo i odlična prilika da i drugi čuju glas tinejdžera.

One thought on “Taylor Swift želi odštetu od 72 hiljade dolara nakon što je optužena da je ukrala tekst za “Shake It Off”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.