Na vrhuncu: Zašto je 2019. godina najuspešnija za BTS?

Kraj ove 2019. godine nam je sve bliži iz dana u dan, a decembar je upravo mesec u kome sumiramo utiske iz prethodnih 12 meseci, kako na životnom tako i na poslovnom planu. Isti slučaj je i kada je u pitanju muzika, a za početak pouzdani Variety je odradio istraživanje zašto je 2019. godina bila značajna za jednu od najpopularnijih muških k-pop grupa BTS! Grupa je sama po sebi privukla ogromnu pažnju i svojom svetskom turnejom, u okviru koje je nažalost posetila samo najbogatije zemlje našeg kontinenta u veoma kratkom vremenskom roku, međutim gorak ukus je ostavilo to što će ovog puta zaobići nas i ostatak regiona.

Odakle početi, kada su se uspesi samo nizali? Momci su rasprodali dva koncerta na londonskom Wembley stadionu čiji je kapacitet 90.000 ljudi i održali intiman nastup u jednoj od popularnih američkih emisija “Saturday Night Live”. Album “Map of the Soul: Persona” pridružio se legendarnim Beatlesima u rušenju rekorda zauzimajući poziciju broj 1 tri puta u godinu dana. Zatim, tu su i krajnji podaci koji govore da se BTS nalazi na drugom mestu u prodaji albuma (1.4 miliona i više), kao i poziciju broj 1 u prodaji pesama, dok su njihovi spotovi prešli ukupno 11 milijardi pregleda.

Grupa se takođe pripema da predstavi novi materijal, dok su sredinom oktobra objavili novu saradnju sa Lauvom koja je postala broj 1 na iTunes listi u Americi za kratko vreme. Momci su u 2017. godini osvojili nagradu za omiljenog umetnika na društvenim mrežama koju je dodelio Billboard Music Awards, a to im je pošlo za rukom i 2018. i 2019. godine, dok je pre njih šest puta za redom Justin Bieber uzimao ovo priznanje. Pored nove muzike koje spremaju, momci su ove godine ostvarili i poprilično uspešne saradnje sa Halsey, Edom Sheeranom i Steve Aokijem. BTS je sada definitvno u punoj snazi kada je u pitanju nova muzika i nema sumnje da ćemo uskoro sve i čuti!

Pročitajte još  Voditelj izvređao BTS: A to su muškarci? Izgledaju kao da rade u gej klubu! (video)

Autor: Famoza.net
Foto: Instagram/ BTS

The following two tabs change content below.
Milica Jovanović je jedna od urednica portala Famoza.net. Prvi put se predstavila čitaocima putem svog bloga Tinista's Academy i kao vlasnica i glavna urednica izdanja digitalnog časopisa o Martini Stoessel - "We Love Tini". Ističe da je rad na Famozi jedinstveno iskustvo i odlična prilika da i drugi čuju glas tinejdžera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.