Lažnim prijavima obrisani spotovi BTS, TWICE i BLACKPINK!

Lažnim prijavima obrisani spotovi BTS, TWICE i BLACKPINK!

Prethodnih nedelja pisali smo o tome kako sa Instagrama usled lažnih prijava nestaju na stotine i hiljade fan profila, a od lažnih prijava očigledno nisu zaštićene ni zvezde! Verovali ili ne, sa YouTube-a su zbog prijava bili uklonjeni videi najvećih k-pop izvođača kao što su BTS, BLACKPINK ili TWICE!

Šokirane fanove dočekalo je objašnjenje da su zbog krađe prava videi ovih zvezda obrisani i to po zahtevu javnosti potpuno nepoznate kompanije Aiplex Software Private Limited, koja dolazi iz Indije! Definitivno najzvučnija uklonjena pesma bio je “Ddu-du Ddu-du”, jedan od najgledanijih k-pop spotova svih vremena! Na sreću, posle nekih sat i po vremena, a oko 14h po naše vremenu, videi su vraćeni!

“Čim smo primetili problem, javili smo se YouTubeu i rešili smo to”, priča predstavnik kompanije JYP. “Trudili smo se da videe vratimo što pre. YouTube i dalje istražuje kako je nastao ovaj problem, ali videi su se makar vratili.” Sama pomisao da bilo ko može lažnim prijavama da banuje čak i videe najvećih zvezda deluje zastrašujuće, a YouTube je zaista napravio neshvatljiv propust što je uopšte prihvatio takve žalbe. U međuvremenu, pokrenuta je peticija da se banuje spomenuta indijska kompanija koja ostavlja lažne prijave, a možete je potpisati ovde

Autor: Famoza.net

Foto: Promo

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Selena pozvala BLACKPINK: Za mene je ovo san! (video)

One thought on “Lažnim prijavima obrisani spotovi BTS, TWICE i BLACKPINK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.