YouTube objasnio zašto su bili pobrisani spotovi BTS-a, BLACKPINK i drugih k-pop grupa

U utorak, YouTube je na oko sat i po vremena pobrisao silne spotove k-pop izvođača i to nakon prijave jedne indijske kompanije koja je već poznata po sličnim obmanama. Fanovima, pa i generalno čitavoj javnosti uopšte nije jasno zašto je YT uopšte prihvatio tako besmislene zahteve za brisanjem, ali kompanija se udostojila da ipak pojasni situaciju.

Kako je YouTube naveo na svom Twitteru, “Izgleda da je prijava obustavljena 94 minuta nakon što je načinjena. Radimo sam Aiplexom da razumemo šta se to desilo kao i da se postaramo da se to ne desi opet. Hvala vam što ste nas tagovali kako bismo ovo saznali.”

U prevodu, ispada da YouTube ništa nije znao, kao i da su se videi vratili ne nakon što su oni intervenisali, već jer je spomenuti Aiplex odustao od tvrdnje da su sporni videi njihovo vlasništvo! Ovo teško da će usrećiti k-pop zajednicu, pogotovu jer Aiplex već ima istoriju sličnih lažnih prijava, ali YouTube i pored toga nema nameru da ih kažnjava. Sve ovo dosta podseća na ono što se dešava na Instagramu, a gde se i dalje brišu fan profili raznih zvezda usled lažnih prijava.

Autor: Famoza.net

Foto: Instagram/TWICE

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  Upoznajte SuperM - novu kpop supergrupu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.