Jutjuber već sakupio novac za sadnju preko 11 miliona stabala!

Jutjuber MrBeast odlučio je da uradi nešto konkretno za planetu, pa je tako počeo da sakuplja čak 20 miliona dolara da bi zasadio 20 miliona stabala i do već do 1. januara 2020. godine! Ovaj plemeneti podvid je blizu da bude ostvaren, jer je već za manje od nedelju dana pređena cifra od 11 miliona dolara!

Naime, za svaki donirani dolar sadi se po jedno drvo, a kako je to suludo veliki posao, MrBeast ga je poverio najvećoj neprofitnoj organizaciji za sadnju drveća na svetu, Arbor Day fondaciji koja će se baviti tim poslom. Ovih dana svoj doprinos je dao i PewDiePie sa tačno 69420 dolara odnosno Jeffree Star sa 50000 dolara, ali i JackSeptic sa 20000, odnosno Ninja sa 15000. Na vrhu liste donatora trenutno je predsednik kompanije Shopify Tobi Lutke a sledi ga predsednik kompanije Tesla, Elon Musk. Obojica su uložili po oko milion dolara.

Ako se pitate, ni tih 20 miliona stabala neće rešiti ukoliko se širom planete ne donesu rigorozni zakoni protiv neplanske seče drveća, a što se nažalost redovno dešava i kod nas. Zato značaj ove akcije nije samo u broju stabala već i u opštem podizanju svesti!

Autor: Famoza.net 

Foto: YouTube screenshot

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.
Pročitajte još  PewDiePie uzrujan što se ne nalazi u YouTube trendovima u Americi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.