Razlog će vaš šokirati: Japanske škole zabranile nošenje konjskog repa!

Izgleda da stajling Ariane Grande izlazi iz mode za ove đake. Naime, pojedine japanske škole zabranile su učenicama da nose konjski rep, iz razloga što bi takva frizura mogla „seksualno da uzbudi“ učenike. Bivši nastavnik srednje škole Motoki Sugiyama rekao je da je obrazloženje slično onom o politici donjeg veša, koje mora biti u beloj boji, kako se ne bi video kroz uniforme.

„Zabrinuti su da će dečaci gledati u devojke, što je slično obrazloženju koje stoji iza pravila o boji donjeg veša koji mora biti beo“, objasnio je on. „Uvek sam kritikovao ova pravila, ali pošto je toliko manjkalo kritike i pošto je postalo tako normalizovano, učenici nemaju drugog izbora nego da ih prihvate.”

Sugiyama je 11 godina predavao u pet različitih škola koje su zabranjivale konjske repove. Pošto je smatrao da su rodno zasnovana pravila seksistička i da obeshrabruju samoizražavanje učenika, pokušao je da oslobodi decu koja su bila podvrgnuta tim „nerazumnim zahtevima“. On i dalje prima žalbe od učenika koji tvrde da njihove škole neće ublažiti ograničenja oblačenja: „Mnoge škole ignorišu obaveštenja koja nisu pravno obavezujuća ili koja nemaju kazne“, rekao je on.

Zabrana konjskih repova i boje donjeg veša nisu jedine stroge smernice koje japanski studenti moraju da poštuju. Škole nameću dalja ograničenja kao što su boja dečijih čarapa, dužina suknje, pa čak i oblik njihovih obrva. Oni takođe moraju da odbace farbu za kosu, jer ako pramenovi učenika nisu „crni ili ravni“, oni su primorani da prilože dokaz da je to njihova prirodna boja kose.

Pročitajte još  5SOS započeli novu svetsku turneju: Ovo su pesme koje su svirali u Japanu! (VIDEO & FOTO)

Autor: Famoza.net

Foto: Herba Market

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.