Đorđetov blog: Dolazi Nova godina, a ostaju stare nade…

Zima je doba kada najviše uživamo u toplini svog doma sa porodicom i prijateljima. Isto tako je decembar omiljeni mesec za one koji su praznično nastrojeni, mesec kada sumiramo šta smo uradili u odlazećoj godini i šta planiramo da uradimo u narednoj.

Pošto pripadam generaciji onih koji su kraj godine obeležili završetkom više škole, tj. koledža, moj prioritet će biti da obezbedim sebi finansijsku egzistenciju kroz posao. Moram priznati da sam do sad bio izdržavan od strane roditelja i samim tim sam u narednoj godini podvukao želju da sada moram da izdržavam njih. Često im govorim: „Naći ću posao, nigde ne žurim, bitno mi je da uživam u slobodi kakvoj trenutno imam“. To je tačno. Imam toliko godina da moram sam da odaberem posao kakav mi najviše odgovara i svakako ću ga naći. Gledaću da to bude posao u kom ću moći da uživam od prvog do poslednjeg trenutka, koji će mi doneti više mogućnosti za unapređenje.

Druga moja najveća želja je susret sa prijateljima izvan mog budućeg posla. Imam toliko drugova iz svih faza mog života i iz svih gradova u kom sam živeo. Nekad mi bude krivo što se nisam češće viđao sa njima van ustanove u kojoj smo se sretali, a sada su se svi oni zaposlili, imaju malo vremena za izlaske i druženja. Na taj način ispade tako da samo ja jedini imam svo vreme ovog sveta, ali baš i nije tako. Ispunjavaju me pisanje, gledanje video klipova, slušanje CD-ova tako da ovo slobodno vreme ovog sveta posvetim upravo takvim hobijima. Što se tiče druženja sa prijateljima, lako je dogovoriti se, samo je teško realizovati. Ali je bitno da ćemo se jednog dana videti. I to onda kada smo još mladi.

Treća želja mi je svakako rad na fizičkom izgledu. Razlog se krije u tome što je dobar fizički izgled dobar mamac za devojke. Patim već desetak godina zbog toga što sam debeo, a u ovim uslovima trenutno ne mogu sebi da obezbedim ulazak u teretanu. Sa platom od budućeg posla ću svakako moći sve to sebi da priuštim.

Svi koji budu planirali da pišu o svojim željama trebaju da imaju ovaj savet na umu – kad budete došli u odrasle godine kao što sam ja ušao u 22. godinu života, pišite prvo o onim željama za koje ste sigurni da će vam se ostvariti. Neostvarene želje odvojte u drugi red…

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde. Najbolji blog nedelje dobija knjigu izdavačke kuće Laguna a nju možemo da šaljemo samo na teritoriju Srbije!

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.