Demi Lovato: Od malih nogu sam znala da imam psihičkih problema!

ss11-demi-lovato-patrick-ecclesine-vf

Usred promocije svog vatreno iščekivanog, petog studijskog albuma, pevačica je skupila hrabrosti da progovori i o nečem sasvim drugom: o svojoj borbi s mentalnim bolestima tokom čitavog života.

Demi Lovato održala je nedavno potresan govor pred predstavnicima vodećih svetskih organizacija koje rade na unapređenju mentalnog zdravlja. Pevačica se, naime, na konvenciji održanoj u Vašingtonu pojavila kao lider inicijative Be Vocal: Speak Up for Mental Health (eng. “Digni glas: Progovori za mentalno zdravlje”), koja za cilj ima podsticanje ljudi da otvoreno govore o svojim psihičkim problemima.

Demi je tom prilikom priznala da je razmišlala o samoubistvu kad je imala samo sedam godina, što deluje totalno u kontrastu s onom nasmejanom klinkom koja je sa Selenom Gomez glumila u seriji “Barni i prijatelji”. Kao tinejdžerka, imala je loša iskustva sa poremećajima u ishrani, samopovređivanjem, ovisnošću o kokainu i zloupotrebom alkohola. “Još kao vrlo mala znala sam da sa mnom nešto nije u redu,” izjavila je kasnije za magazin Elle. “Kad sam bila bulimična, znala sam da je to problem. Kad sam bila anoreksična, znala sam da je to problem. Ali nisam bila u stanju da se iz toga izvučem sama”.

demi-lovato-confident-JG

Srećom, Demi danas, posle mnogo godina, ponovo blista ogromnim samopouzdanjem, a njen stil života razlikuje se od onog što biste očekivali od pop zvezde u svojim ranim dvadesetim. Ona obično izbegava žurke, ali ako se na njima slučajno i nađe – onda je potpuno trezvena.

Pročitajte još  Famoza music chart #34

“Mnogo mi je veće zadovoljstvo da ostanem kod kuće, pogledam neki film i nosim trenerku, nego da se doterujem, odem u neki klub, a odatle na prvu sledeću žurku,” izjavila je Demi sa iskustvom nekog ko je zaista prošao kroz sve to. “Ako se tako ponašate, nikad nećete biti zadovoljni. Deo mog oporavka jeste i očigledna promena u načinu života, ali sam takođe počela da dobijam osećaj da je moj život zbog toga mnogo stabilniji,” kaže pevačica na kraju.

Autor: Famoza.net
Foto: Vanity Fair, Instagram

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.