Demi Lovato ohrabruje tinejdžere da govore o svom mentalnom zdravlju: Traženje pomoći je više nego u redu!

Demi Lovato često govori o svom dugom putovanju i borbama sa depresijom, zavisnošću, poremećajima u ishrani i suicidalnim idejama. Takođe, nedavno je priznala da su joj javni recidivi omogućili da postane otvorena knjiga o oporavku u nadi da će pomoći bilo kome u sličnim situacijama.

„Prvi put sam otišla na lečenje kada sam imala 18 godina“, rekla je Demi za NBC News NOW. „Imala sam poremećaj u ishrani, pa sam prešla na samopovređivanje i emocionalne probleme. I kada sam izašla sa tim iskustvom, bila sam suočena sa odlukom ili ‘drži jezik za zubima i ne govori ništa’ ili ‘deli svoja iskustva, snagu i nadu sa drugom osobom u nadi da to utiče na njih na pozitivan način.'“

Pored toga, pevačica je odlučila da bude glasna i transparentna u vezi sa svojim mentalnim zdravljem. „Želela sam da pomognem drugima i da svi znaju da je razgovor sa drugima i traženje pomoći više nego u redu i apsolutno ono što treba da uradite“, nastavila je Demi i dodala da su se njeni problemi javili zbog nerealnih standarda lepote.

„Kada gledate slike ljudi sa savršenim telima, počinjete da gledate sebe, počinjete da se razdvajate, i teško je odrastati u svetu u kome je to tačno ispred vašeg lica i na dohvat ruke u svakom trenutku. Odrastala sam u vremenskom periodu kada je mladi Holivud bio veoma, veoma, veoma mršav, i to je bio izgled, i mislim da je to imalo veoma negativan uticaj na moju ishranu, i na moje mentalno zdravlje, za šta mislim da je uticalo na moj poremećaj u ishrani.“

Pročitajte još  Joe Jonas: Snimio bih "Camp Rock 3" sa Demi, tražim samo jednu stvar!

Autor: Famoza.net

Foto: Youtube/Screenshot

The following two tabs change content below.

Anđela Lekić

Anđela Lekić je urednica portala Famoza.net. Studira logopediju na Fasperu u Beogradu. Tokom studija otkrila je da joj je pisanje jedan vid hobija, što joj rad na Famozi i omogućava. Obožava kpop muziku zbog koje je zavolela kulturu i običaje zemalja istočne Azije i nada se da će ih u budućnosti posetiti. Jedan od njenih talenata je crtanje portreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.