Blog naše Valentine: Zavirite u specijalno izdanje albuma Taylor Swift, časopis „Reputation“ Vol. 2!

Krajem decembra imala sam tu čast da dobijem „Reputation“ a kao veliki Swiftie već nekoliko godina, još sam srećnija što sam umesto standardnog CD-a dobila i časopis. Ako se pitate da li je ovaj časopis nešto što je vredno posedovati, nadam se da ću vam predstaviti sve oko čega ste se dvoumili!

Ne dvoumim se ni najmanje kada ovo kažem – svaki pravi Swiftie zaslužuje da poseduje ovako posebnu i unikatnu kolekciju sadržaja koji zapravo oslikava period koji je Taylor provela van javnosti, a ovaj dragoceni period u kom nam je nedostajala ona je nadoknadila ovakvim izdanjem koje je neprocenjive vrednosti, a opet dosta povoljan u odnosu na druge stvari kada je ova megazvezda u pitanju. Ovaj divan časopis dolazi u dva izdanja, a ja sam se odlučila za Volume 2 iz nekoliko razloga, ali nikada nećete pogrešiti koji god odabrali jer su oba na svoj način jedinstvena!

Sadržaj ova dva izdanja je sličan, a to možete videti i po naslovnicama – broj stranica je 72, kvalitet stranica neverovatan i svaka je ispunjena posebnim sadržajem. U sav taj sadržaj ubraja se nekoliko pisanih pesama sa albuma „Reputation“, a na mom, Volume 2 izdanju nalaze se ručno pisani tekstovi pesama „This Is Why We Can’t Have Nice Things“, „Dress“, „Look What You Made Me Do“, „New Year’s Day“, „Call It What You Want“, „King Of My Heart“, „Getaway Car“ i „Dancing With Our Hands Tied“, što vam govori da je Volume 2 vaš izbor ako biste više voleli da imate drugi deo albuma ispisan Taylorinom rukom!

Listanje ovog časopisa za jednog fana biće zanimljivo putovanje, bez sumnje, i nikako vam ne može dosaditi – raspored nije monoton i vrste fotki su konstantno izmešane a između njih upadne i neki od rukopisa pesama koje sam gore navela. Kad pominjem vrste fotki, mislim na profesionalne portrete rađene u studiju, ali osim njih ovaj časopis prepun je ličnih fotografija iz perioda Taylorine pauze – one će vas oduševiti ako biste voleli da vidite Tay u opuštenijoj varijanti, onakvu kakva zaista jeste, u njenim šetnjama, u dvorištu ili u kući kako kuva ili se druži sa svojim mačkama!

Pročitajte još  Dan za istoriju: Taylor Swift je sad jedina osoba na planeti sa dva videa sa preko dve milijarde pregleda!

Što se tiče profesionalnih fotografija, tu je nekoliko serija fotki rađenih za naslovnice ili stranice časopisa ili omot albuma! Kao što su na samom početku ovi časopisi najavljivani kao „visoka moda“, to se savršeno oslikava u ovim slikama, koje prikazuju Taylor i njen stil ali i ono što ovaj album predstavlja. Posebna priča kada su fotke u pitanju su stari dobri polaroidi koji su bili glavna tema „1989“ ere, a oni su ostali dobra navika i u „Reputationu“, pa i u ovom časopisu možete videti nekoliko prelepih polaroida koje u Volume 2 izdanju koje ja posedujem uglavnom prate tekstovi iz „Call It What You Want“ ili samo reči koje ona dobro pamti iz perioda pauze.

Sam kraj ovog izdanja, odnosno poslednjih 20-ak stranica zauzele su fotografije iza kamera senzacionalnog spota „Look What You Made Me Do“, za koji i Tay ističe da je njen i Josephov najambiciozniji projekat do sada! Setovi koji dolaze uz Volume 2 primerak donose vam fotke sledećih scena: Stream Co. pljačka, scene na motorima, „squad“ momenti, Taylor i plesači u „I heart TS“ majicama i ostatak je rezervisan za „planinu“ napravljenu od starih i novih Taylorinih verzija! Sve fotografije predstavljaju ekskluzivni sadržaj, a Tay je uz njihovu atmosferu uklopila adekvatne stihove iz drugih pesama sa „Reputationa“, što vam daje još veći utisak da je ovaj spot uklopio sve što je ovom erom ona želela da istakne.

Uz svaki časopis dobija se i poseban poster smešten na sredini časopisa – Taylor je ovo naslikala a na sredini se nalaze stihovi iz „King Of My Heart“ – „Is this the end of all the endings?“, ovo estetično delo je jedan od najlepših momenata časopisa, a osim njega, kraj i početak časopisa takođe krasi Taylorino slikarstvo vodenim bojama! Dok se časopis otvara slikom bure i nemirnog neba i mora, koje simbolizuje i stih ispod njega, „All the liars are calling me one“, časopis zatvarate spokojnom slikom koja kaže „I’m doing better than I ever was“ ili „Srećnija sam nego ikada“ i sunce se probija kroz bele oblake.

Pročitajte još  Taylor Swift sahranila Scootera Brauna u reklami!

CD „Reputation“ se takođe dobija uz časopis, a on je bezbedno namešten na sredini časopisa u obliku stranice, gde imate rasklopljenu kutiju diska u kojoj se nalazi disk i knjižica sa tekstovima koju inače dobijate uz CD-ove, ali ako biste voleli da odvojite disk od časopisa, samo pratite označene linije i isecite kutiju koju možete sklopiti, a ostaće vam i poseban „Reputation“ obeleživač za knjige kao poklon!

Ako iskreno razmislim zašto sam se odlučila baš za Volume 2 časopis, verovatno ću doći do zaključka da sam previše vezana za pesmu na kraju časopisa, „If You’re Anything Like Me“. Uz oba časopisa dobijate ekskluzivnu poeziju koju je Tay uključila u sve ovo ali se ne nalazi na albumima, pa ćete uz prvo izdanje dobiti njenu ispovest „Why She Disappeared“, a uz Volume 2 „If You’re Anything Like Me“, priču koja će vas dirnuti ako se u njoj pronalazite!

Iako je ovo posebna kolekcija sadržaja za fanove, časopis „Reputation“ morao je da prikaže i poentu čitave ove ere Taylor Swift, pa je zato jedna od najvažnijih stranica časopisa ona koju ćete ugledati čim ga otvorite – prolog albuma koji se dobija i uz časopis i uz CD! Ovaj prolog vas uvodi u teme albuma i sve što je Taylor naučila o ljudima u ovom periodu, a pokazuje i njenu spremnost na priče tabloida koje će tumačiti kom bivšem su pesme posvećene, kao da je poezija najjednostavnija stvar – „Moje slomljeno srce i ranije se koristilo kao predmet zabave, moje greške uvek su korišćene protiv mene i moja poezija se definisala kao previše otvorena“ ističe ona, a pozadina časopisa izgleda baš onako kako bi izgledala naslovnica tabloida koji pokušava od Taylorinog života da napravi dramu – ovo je fenomenalna parodija!

Pročitajte još  Taylor Swift bi mogla da promeni bioskopsku industriju svojim koncertnim filmom: Evo kako!

Ovakav sadržaj je nešto najbolje što je Taylor Swift u okviru „Reputationa“ priredila i dok se ne možemo nadati realnim mogućnostima da se ona sada pojavi u našem regionu a stvari koje prodaje na svom portalu su neverovatno skupe za naš standard, ovi časopisi vas približavaju Swiftiejima iz drugih krajeva sveta koji, na našu žalost, imaju mnogo više privilegija. Ipak, da ne očajamo – volela bih da čujem vaše utiske o časopisu i nadam se da sam vam recenzijom prenela kompletan utisak!

Valentina Krstić je stalna saradnica portala Famoza.net. Pišite joj na [email protected] a više o njoj možete pročitati ovde

The following two tabs change content below.

Valentina Krstić

Editor at Famoza.net
Valentina Krstić je urednica portala Famoza.net. Svoj talenat za pisanje otkrila je u ranom detinjstvu, na Famozu je došla kao blogerka, a zatim je otkrila da je novinarstvo njena ljubav. Muzika, književnost i strani jezici hrana su za njen jedinstven stil i kreativnost, koju ističe u svemu što radi. Smatra da je najvažnije da strastveno radimo ono što volimo, a rad na Famozi i kreativno pisanje joj upravo to omogućavaju.

3 thoughts on “Blog naše Valentine: Zavirite u specijalno izdanje albuma Taylor Swift, časopis „Reputation“ Vol. 2!

  1. Ovako, ovo izgleda premoćno🔥
    Blog ti je savršen, sve si nam detaljno prenela tako da to još više dočarava utisak💖 Ostatak znaš, mislim da nema potrebe da pišem😘

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.