Sunčicin blog: Recenzija četvrtog albuma Ariane Grande ,,Sweetener”!

Hi again! Sunčica je i tu sam sa svojim novim, 18. po redu, blogom. Ovaj za mene predstavlja nešto veoma posebno jer je tema recenzija novog, dugo iščekivanog albuma jednog od mojih najdražih pevačica za sva vremena, Ariane Grande, pod nazivom “Sweetener”. Malo je reći da sam jedva čekala ovaj dan (u trenutku kada pišem blog) kada će izaći ovaj album kako bismo ga konačno preslušali. Moram da istaknem da sam postavila linkove samo od nekih pesama, budući da se u trenutku kada pišem ovaj blog, većina ne nalazi na YouTube-u.

Kao i uvek, pre nego što krenem sa samom recenzijom, nekoliko reči o samom albumu. Još krajem 2017. Ariana nas je usrećila isečcima iz studija na svojim profilima na društvenim mrežama i već tada zagolicala maštu novim pesmama. Kada budete poslušali album (ako već niste) garantovano ćete se oduševiti. Album za sada ima 2 singla-,,No Tears Left To Cry” & ,,God Is A Woman” a tu je i promo singl ,,The Light Is Coming” koji je sa njom otpevala Nicki Minaj. Da ne dužim više sa ovim uvodnim delom, hajde da konačno krenemo sa temom ovog bloga:

1) Raindrops (An Angel Cried)
Za ovaj intro se nema šta puno reći, osim toga da Ariana u potpunosti dominira svojim glasom u ovom 30-to sekundnom uvodu. Još samo da naglasim da je Ariana sama rekla kako ovaj album ima za cilj upravo (kao što mu i naziv kaže) da zasladi život uprkos svim poteškoćama koje se dešavaju i koje su neizbežne.

2) Blazed ft. Pharell Williams
Pesma koja govori o ljubavi za koju vredi biti istrajan, koja je toliko predivna da deluje nestvarno. Takođe, ima stvarno zarazan ritam.

Pročitajte još  Jasmina šalje fenomenalan test ličnosti: Mogu li da pogodim kom fandomu pripadate?

3) The Light Is Coming ft. Nicki Minaj
Kao što sam već nagovestila, ova pesma nam je dobro poznata kao promo singl sa albuma. Pesma ima jedan jako interesantnu melodiju, kao i tekst.

4) R.E.M.
Kao što sam naziv (Rapid Eye Movement-san brzog kretanja očiju/faza sna), pesma je u potpunosti inspirisana nekom ,,dreamy” notom i ima neku sladunjavu notu takođe, jednostavno vas na neki način hipnotiše. Mislim da je ovo za sada moj favorit sa albuma, pesma je stvarno savršena, po mom mišljenju.

5) God Is A Woman
Ova pesma je izašla kao drugi singl sa albuma. Ritam je zaista zarazan, a takođe, tekst je veoma ohrabrujuć i baš, na neki način, čini da se osećate samouvereno i snažno, kao da ne postoji ništa što nije moguće učiniti.

6) Sweetener
Pesma koja nosi isti naziv kao i album. Govori o donošenju pozitivne energije i uopšte pozitivnosti koja će kao rezultat imati poboljšanje situacije u kojoj se neko nalazi. Mislim da je pesma sama po sebi baš dosta opisana i u svom naslovu, tako da već možete pretpostaviti i kakav je tekst.

7) Successful
Ariana je opisala ovu pesmu kao onu koja govori o proslavlanju svog sopstvenog uspeha. Mislim da ova pesma ima nešto malo drugačiji ritam od ostalih, ali to je upravo ono što je čini baš super, kao i veoma zanimljivom.

8) Everytime
Ova pesma je prožeta nekim ,,trap” tonom. Govori o zaljubljenosti do tog stepena da se osoba jednostavno stalno vraća toj zaljubljenosti, kao i tome kako se sve ponaša u tom trenutku. Mislim da se ova pesma, po mom mišljenju, nalazi bar u top 5 pesama sa ovog albuma.

9) Breathin’
Pesma koja govori o anksioznosti, odnosno strahu koji nije vezan ni za šta određeno, ali je tu neko ili nešto što nam uvek govori da dišemo duboko. Sem toga, ova pesma ima jedan potpuno fenomenalan ritam.

Pročitajte još  Famoza music chart #151 - Glasajte za pet pesama na svaka 24 časa!

10) No Tears Left To Cry
Vodeći singl sa ovog albuma. Po mom mišljenju, pesma sa najsnažnijom porukom sa albuma. Iskreno, kada sam prvi put čula naziv ove pesme, pomislila sam da će biti skroz drugačijih tonova, ali mi se u svakom slučaju baš dopada. Takođe, mislim da je ovo jedna od pesama koje će svakako obeležiti ovu godinu.

11) Borderline ft. Missy Elliott
Poslednji duet sa ovog albuma. Govori o dečku koji je hladan i koji se čini nedostižnim, ali ispod tog ,,oklopa” je zapravo drugačija situacija. Deo od Missy se skroz savršeno uklopio u čitavu pesmu, a žanr je miks pop i rap zvukova.

12) Better Off
Ova pesma ima jedan totalno relaksirajući ritam i čini da prosto zaboravite na sve brige i jednostavno, odmorite slušajući ovu pesmu. Negde sam pročitala da zapravo ova pesma nije trebala da se nađe na albumu, ali da se Ariana predomislila i dodala je. Svakako, to je bila dobra odluka, uzimajući u obzir da je pesma odlična i bila bi šteta da nemamo priliku da je čujemo na ovaj način.

13) Goodnight N Go
Pesma koja govori o tome kako je nemoguće ignorisati nešto tako predivno poput tog nekog dečka koji čini da sve bude tako super, izmami osmeh i slično. Inače, inspiracija za ovu pesmu je bila istoimena pesma pevačice Imogen Heap, koju Ariana navodi kao jednu od svojih omiljenih.

14) Pete Davidson
U ovom minutnom interludiju Ariana govori o svom vereniku i tome koliko ga voli. Meni se mnogo dopada i jedino mi je žao što ne traje malo duže jer stvarno zvuči super.

Pročitajte još  Želi velike stvari: Ariana juri uloge superheroina?

15) Get Well Soon
Najduža pesma sa albuma. Pretpostavljate već o čemu govori na osnovu samog naslova. Takođe, tu je i pauza od oko 40 sekundi na kraju same pesme. Ariana je rekla da se nada da će ova pesma da uteši one koje slušaju ovu pesmu. Sve u svemu, jedan upečatljiv način da se završi ovaj album i zaokruži cela priča. Samo ću još naglasiti da su isečci pesme koje je Ariana postavila na svoje društvene mreže za Novu Godinu upravo delovi ove pesme.

I to bi bilo sve što se tiče mog 18. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da je bilo interesantno da ga čitate i da ste podstaknuti makar malo da poslušate neku od ovih pesama (ako već niste). Koje su vaše omiljene pesme sa ovog albuma? Puno pozdrava, Sunčica. 😊

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

9 thoughts on “Sunčicin blog: Recenzija četvrtog albuma Ariane Grande ,,Sweetener”!

  1. Svaka ti cast!! Da posle nekoliko sati od objavljivana albuma ti sve ovo smislis i posaljes!! 👏👏

  2. Odličan blog, ima li nešto da ti ne ispratiš i napišeš odmah blog o tome haha? Ne, stvarno, svaka čast, sve je super.

  3. Jako zanimljiv blog,drago mi je da je neko napisao recenziju o ovom albumu.Moja om pesma je inace Successful.

  4. Suncice, ovo ti je jedan od najboljih blogova do sada. Girl, divim ti se kako si brzo sve stigla da poslusas, informises se i ostalo, mada kad pogledam sve tvoje blogove, nista manje se nije ni ocekivalo, sve je sjajno kao i uvek. Meni je najdraza Sweetener, ali i Breathin'.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.