Sunčicin blog: Pesme koje čine da se osećate moćno! (2. deo)

Ćaos, ponovo. Sunčica je i tu sam sa svojim 98. blogom po redu. Ponovo je u pitanju jedna lista pesama, preciznije, nastavak liste pesama i to onih koje čine da se osećate moćno. Često ih pominjem i u recenzijama i listama, pa sam odlučila da napišem nastavak ove liste jer su one uvek dobar način da usrećite sebe i nekako jednostavno se opustite makar i na trenutak i pomislite ,,Mogu ja to, uspeću”, recimo. Naravno, kao i sve svoje dosadašnje blogove, i ovaj ću započeti sa nekoliko uvodnih reči, a zatim prelazimo i na samu temu ovog bloga.


Mislim da sam već dobar deo toga o čemu ove pesme govore opisala što u prvom delu, što ovde u prethodnih nekoliko rečenica, no svakako, dodaću još par reči. Pred vama se nalazi 20 pesama (pošto ih je u prvom delu bilo 30.) koje, po mom mišljenju bar, čine da se osećate zaista moćno, kao i uspešno. Nisam ih ređala apsolutno ni po kakvom redosledu, već sam ih skroz nasumično nabrajala. Neću više dužiti sa ovim udovnim delom, već hajde da krenemo sa samom temom ovog bloga. 

Bridgit Mendler – Ready Or Not


Blog krećemo sa jednom pesmom koja je za mene toliko nostalgična, da se to jednostavno rečima ne može opisati. Pesma je perfektna i totalno se uklapa u tematiku ovog bloga a izašla je još 2012. godine i čini mi se i da je i među najstarijim pesmama na ovoj listi inače

Katy Perry – Roar

Sigurna sam da ste ovu pesmu čuli već bezbroj puta, ali svakako, radi se o jednoj sjajnoj pesmi Katy koja je izašla u okviru njenog albuma ,,Prism” tokom 2013. godine.

Taylor Swift – 22

Evo pesme Taylor sa njenog albuma ,,Red” iz 2012. godine, a kao singl je izašla već tokom naredne godine. Pesma je top.

Selena Gomez – Kill Em With Kindness

Besprekorna pesma Selene, sa njenog albuma ,,Revival”. Nešto je bržeg zvuka, no Selena je takođe izbacila i akustičnu verziju pesme, urađenu za seriju ,,13 Reasons Why”.

Christina Aguilera – Fall In Line ft. Demi Lovato

Christina Aguilera je tokom prethodne godine izbacila svoj novi album, a na njemu se našao i ovaj fantastični duet sa Demi Lovato.

Katy Perry – Dark Horse ft. Juicy J

Vrhunska pesma koju izvode Katy Perry i Juicy J, a izašla je pre nekoliko godina. U svakom slučaju, reč je o jednoj odličnoj pesmi.

Tinashe – Me So Bad ft. Ty Dolla $ign, French Montana

Sledi pesma Tinashe, sa njenog trenutno najnovijeg albuma ,,Joyride”. Inače, pisala sam recenziju tog albuma, a u pitanju je jedna super pesma!

Taylor Swift – Look What You Made Me Do

Extra pesma Taylor Swift, koja svakako spada u one koje su obeležile 2017. godinu i koja je i vodeći singl njenog albuma ,,Reputation”, inače.

Iggy Azalea – Fancy ft. Charli XCX

Ova pesma se pojavila pre skoro već 5 godina i svakako je obeležila godinu u kojoj je izašla, a izvode je Iggy Azalea i Charli XCX.

Sia – The Greatest

Pesma koja je izašla pre više od 2 i po godine i koja ima stvarno sjajnu melodiju, kao i tekst, a takođe postoji i remix pesme sa Kendrick Lamar-om.

Tinashe – No Drama ft. Offset

Zatim, još jedna pesma Tinashe, koja je saradnja sa članom grupe Migos, Offset-om. Još jedna zaista mnogo dobra pesma.

Katy Perry – Firework

Evo pesme koja je neki mix bržih ritmova i emotivnih tonova, ali sve zajedno čini jednu predivnu kombinaciju.

Demi Lovato – Sorry Not Sorry

Definitivno jedna od pesama koje su obeležile 2017. godinu i takođe vodeći singl sa njenog albuma ,,Tell Me You Love Me”.

Little Mix – Power ft. Stormzy

Svakako još jedna od pesama koje su obeležile 2017. godinu i jedna fantastična pesma, bar po mom mišljenju.

Taylor Swift – Shake It Off

Top pesma, koja je izašla u okviru Taylorinog albuma ,,1989″ i koju ste jedno vreme mogli čuti na apsolutno svakom koraku.

Demi Lovato – Really Don’t Care ft. Cher Lloyd

Pesma sa njenog četvrtog po redu albuma ,,Demi” koji je izašao tokom 2013. godine, a koja se kao singl pojavila već naredne godine i koja zvuči jako ,,catchy” i preslatko stvarno.

Selena Gomez & The Scene – Who Says

Još jedna od najstarijih pesama sa ove liste, koja stvarno ima važnu poruku. Ni sama ne znam šta bih više rekla o ovoj pesmi.

Fifth Harmony – That’s My Girl

Zatim pesma grupe Fifth Harmony sa njihovog albuma ,,7/27″ koji je izašao još tokom 2016. godine. Pesma zvuči odlično.

Hailee Steinfeld – Most Girls

Za ovu pesmu kruže glasine da će se pojaviti kao jedan od singlova sa Hailee-nog debitantskog albuma, koji treba da se pojavi u toku ove godine.

Ariana Grande – 7 rings

I za kraj ovog bloga, pesma koja se (u trenutku kada pišem ovaj blog) bukvalno pojavila pre par dana i koja je stvarno fenomenalna pesma i naći će se na njenom novom albumu ,,Thank U, Next” koji će se pojaviti za svega par dana.

I to bi bilo sve što se tiče mog 98. bloga, nadam se da vam se dopao. Očekujte od mene vrlo brzo novi blog. Nadam se da vam je bilo interesantno da čitate i da ste makar malo podstaknuti da poslušate neku od ovih pesama (ako već niste). Koje su vaše omiljene pesme ovakvog tipa? Naravno, mogu biti i van ove liste. Napišite u komentarima. Puno pozdrava, Sunčica.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.