Nauka zna zašto Martinus ne može da izvede isto što i Marcus!

Marcus i Martinus ne plaše se da probaju nešto novo, pa nakon što su se okušali kao radio voditelji sad učestvuju u novom izazovu koji osvaja planetu. Ipak, samo 50% blizanaca Gunnarsen je u stanju da ga izvede! Ovaj izazov zainteresovao je čak i naučnike poput profesora Ola Eriksruda koji je ponudio i objašnjenje otkud razlika u uspešnosti kod identičnih blizaca.

Kako to obična biva, izazov deluje jednostavno, pa svi mogu da ga probaju, ali izvesti ga nije lako! Kao što možete videti na primeru Marcusa i Martinusa, ideja sedite na jednom kolenu, zatim se uhvatite za članak, a onda ustanete oslanjajući se na isturenu nogu! Ovaj “Fitness Challenge” kako je nazvan probale su već brojne zvezde po Skandinaviji, pa ne čudi to što je neko nominovao i Marcusa i Martinusa. Kao što možemo videti, Marcus je bio uspešan bez po muke, dok je Martinus izveo… apsolutno ništa, pa se smejao samome sebi! On je kasnije i ostavio komentar “Hahahaha, pogledajte me!”

Profesoru Eriksrudu je video blizanaca daleko najzanimljiviji jer pokazuje da to što su oni praktično identični ne znači da će obojica postići iste rezultate. To pokazuje da uspeh na zavisi od gena već drugih faktora, mada i on to ne može u potpunosti da objasni. “Možda čitavo okruženje utiče na uspeh. Moguće je da se Marcus bolje kreće ili više da trenira. Nasleđe je važno, ali isto tako okruženje i pokretljivost. On kaže da su ljudi koji su gipki, imaju duga stopala i noge u prednosti, dok oni sa slabim kolenima nemaju šanse za uspeh. Većina sportista uspeva ovo da izvede jer imaju mnogo snage ali i podjednako bitno, odličan centar gravitacije kako bi održavali sebe na samo jednoj nozi. Kao što vidite, ovaj izazov je potpuno bezazlen, pa svako može da ga proba uz minimum opreza. Možete li vi da izvedete ono što Martinus ne može?

Pročitajte još  Famoza music chart #149 - Glasajte za sve svoje omiljene pesme, jednom dnevno!

Autor: Famoza.net 

Foto: Agri Soltanpanah

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Nauka zna zašto Martinus ne može da izvede isto što i Marcus!

 1. Okeee.
  Prvo:nije on kriv sto to ne moze da napravi
  Drugo:ne mogu ni ja(stvv je tesko😂)
  Trece:sta taj znastvenik zeli rec da martinus ima slabo koljeno ili staa
  Cetvrto:on se stv trudi u svemu sto radi i on puno treniraa…
  Peto:nekad je i on bolji od marcusa😎
  Sesto:sorry al nisam misla niss uvrijedljivo ja sam samo realna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.