Lenin novi blog: Moje iskustvo – Upis u srednju školu i matura

Stiglo je vreme kada bi trebalo razmišljati o srednjim školama, upisu, ali i o maturi, jer se i ona bliži. Pokušaću da vam ispričam moje iskustvo, iako sam ubeđena da neću moći da se setim apsolutno svega.

Za početak da kažem da sam svoju osnovnu školu završila pre tri godine i da mi se dosta stvari izbrisalo iz sećanja, ali ću se potruditi. Moja generacija je ona prelomna generacija. Prvi smo radili kombinovani test. Probni prijemni sam uradila dobro, tu ne znam ni šta da vam pričam. Zatim, u periodu između probnog i pravog prijemnog, imali smo neke dogovore za maturu. Prvo smo trebali da je imamo, zatim ne i tako sve u krug dok nije odlučemo da je nećemo slaviti. Pobunili smo se, ali nismo mogli ništa da uradimo. Zatim sledi prijemni. Nisam osećala ništa posebno.

Znala sam da nekako moram da uradim, samo da se i to završi. Završilo se, odlično za mene. Upala sam u prvu želju, odnosno u ekonomsku školu, u Rumi. To nije struka koju volim, ali sam upisala čisto da bih nešto završila, jer dalje želim da studiram žurnalistiku. Uglavnom, to je sve u vezi upisa. Maturu sam već rekla da nismo slavili, ali se nekoliko nas okupilo i izašli smo u jedan klub, ako to uopšte može tako da se nazove, i proveli smo se odlično.

Sada, posle tri godine, izgubila sam kontakt sa većinom osoba iz osnovne, nastavila sam da se družim sa njih nekoliko. Odmah da vam kažem, nemojte živeti u zabludi. Na polovinu tih osoba ćete zaboraviti i nećete biti u kontaktu sa svima. To je bilo moje iskustvo. Znam da nije baš zanimljivo, ali nisam imala taj užitak koji bih imala da smo slavili maturu. Ipak, u srednjoj školi se sve popravlja.

Lena Ergelaš je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Just Dreamer i pišite joj na [email protected] .

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

2 thoughts on “Lenin novi blog: Moje iskustvo – Upis u srednju školu i matura

  1. Pa jeste tako u većim školama, ne poznaju se posle tri godine, ali ja sam u maloj osnovnoj školi, svi se znamo. Sad sam završila sedmi, i mi kao odgovorni razred smo počeli da planiramo maturu… Ja upisujem gimnaziju u Čačku, društveno-jezički smer, a za fakultet još uvek ne znam, rano je za razmišljanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.