Anastasijin blog: Osnovna škola iz moje perspektive

Ćao dragi moji! Posle malo dužeg perioda, ponovo sam tu- sa vama! Danas pišem post posvećen svim devojčicama u Osnovnoj školi. Znači, opisaću i nabrojati sve dileme oko Osnovne škole, i dati vam neke savete.

1. Šminkanje za školu?
Osnovna može proći i bez trunke šminke na vašem licu (izuzev labela), ali to danas retko bude tako. Uglavnom već u sedmom razredu, neki koriste i puder i ajlajner i bronzer… Mislim da to nije uredu. Proživimo detinjestvo lepo. 🙂 Sjaj za usne je dovoljan, eventualno – korektor, ali definitivno tek u poslednjim razredima!

2. Dečko?
Verovali ili ne, kod mene je to počelo već od petog razreda. Smatram da to niie ok. Prvo, što bi većina roditelja izludelo da to sazna, a drugo što smo jednostavno previše mladi za veze (čak i one, sasvim “proste”) u osnovnoj. Čak i osmi razred je rano, ali pre toga, sigurno ne biste trebali da ulazite u veze.

3. Učenje?
Da, treba da učite jer vam budućnost od toga zavisi. Ukoliko ste mlađi, možda ne brinete, jer bodovanje za Srednju školu počinje od šestog razreda, ali, verujte mi, ne možete imati sve petice ukoliko do tada bude imali dvojke! Možda to vama nije kul, i zabavno, nego glupo i dosadno, ali videćete da će vam se svaka naučena lekcija nekada isplatiti!

4. Proslave rođendana?
Oko ovoga se vodi polemika – kod kuće ili u gradu? Moje mišljenje na to jeste, da je ok slaviti rođendan u gradu od sedmog razreda. Od četvrtog je okej kod kuće, a pre toga je dobro i u igraonici, ali možete i kod kuće. Mislim, smešno je sa 12 godina slaviti u igraonici, ali nije sa 9 – kod kuće. Drugo, da li zvati dečake na rođendan? Zašto da ne? Ako se družite sa dečacima, to je ok.

5. Šta posle osnovne?
Srednja. Šalim se. 😀 Ukoliko ne znate šta da upišete, prvo razmislite koji predmet najviše volite. Onda, razgovarajte sa roditeljima o tome da li možete da idete u Srednju školu izvan vašeg grada/ mesta. Ukoliko možete, izguglajte koje Srednje škole nude ono što želite. Srećno!

Nadam se da sam vam bar malo pomogla, ukoliko jesam, posetite moj blog: anastasijaslife.blogspot.rs za još saveta. <3

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.