Lenin blog: Filmske preporuke meseca

12

Oktobar se završio, što znači da se bliži i kraj ove godine. Tokom oktobra se zaista dosta toga izdešavalo. Proslavila sam punoletstvo, upoznala neke nove ljude i, naravno, odgledala dosta filmova. Sada ću vam preporučiti neke koju su mi se zaista svideli i nadam se da će se svideti i vama.

TO THE BONE

Radnja: Mlada žena se bori sa anoreksijom. Ona se susreće sa doktorom, koji joj odlučuje pomoći da se suoči sa vlastitim problemima i sa bolesti.
Utisak: Film je veoma emotivan i ostavio je jak utisak na mene. Nikad nisam imala problema sa anoreksijom, ali me je film pogodio i poistovetila sam se sa junakinjom. Film je sreparajući i zaista ga predlažem svima, jer je ujedno i veoma poučan.

EVERYTHING EVERYTHING

Radnja: Devojka koja je doživotno osuđena biti u svojoj kući zbog svoje nesvakidašnje bolesti, koja bi je ubila kada bi izašla napolje zaljubljuje se u dečka iz susedstva koji se tek doseljava.
Utisak: S obzirom da sam pročitala i knjigu, mogu da je poredim s filmom. Knjiga mi je bila veoma dosadna, iako sam veći ljubitelj knjiga nego filmova, dok mi se film izuzetno svideo. Predstavljena je devojka koju je majka ceo život lagala da je bolesna i da ne sme da izađe iz kuće, je bi u suprotnom umrla, dok je stvarnost drugačija. Majka joj je izgubila sina i muža i plašila se da ne izgubi i nju. Takođe je prikazana i prelepa ljubavna priča koju bi svaka devojka poželela. Tople preporuke za ovaj film.

FALLEN

Radnja: Mlada devojka vrati se u školu nakon što je bila optužena da je kriva za smrt mladog dečaka. U školi počinje da je privlači kolega student. Međutim, ona nije svesna toga da je on anđeo i da je voli već hiljadama godina.
Utisak: Skoro svaki film koji odgledam mi se svidi, ali ovaj. Ovaj film je jednostavno savršen. Zaljubljenik sam u ovakve filmove, u anđele, vampire i slično. Zbog toga neću više pisati i odavati vam radnju filma, pogledajte, ako već niste, i javite mi utiske.

THE BOOK OF HENRY

Radnja:The Book Of Henry je triler/drama koju je režirao scenarista, producent i režiser Colin Trevorrow (Jurassic World, Safety Not Guaranteed). Radnja prati samohranu majku iz predgrađa, Susan Carpenter (Naomi Watts), koja radi kao konobarica zajedno sa porodičnom prijateljicom Sheilom (Sarah Silverman). Njen mlađi sin Peter (Jacob Tremblay) razigrani je osmogodišnjak, a o svemu i svakome se na svoj jedinstveni način brine njen jedanaestogodišniji sin Henry (Jaeden Lieberher) čija kreativnost ne poznaje granice. Zaštitnik je svog mlađeg brata i podržava svoju zbunjenu majku koja ima manjak samopouzdanja. Nakon što Susan slučajno otkrije da njihovi susedi, među kojima je i Henryjeva školska simpatija Christina (Maddie Ziegler), kriju mračnu tajnu, Henry smišlja plan kako bi izbavio Christinu od njenog nasilnog i zlog očuha, policijskog komesara Glenna Sicklemana (Dean Norris). Kompletan plan zapisuje u svoj dnevnik, a nakon što Susan pronađe dnevnik, odluči da njegov plan sprovede u delo.
Utisak: Veoma srceparajući film. Nije kao film “To the bone”, već je srceparajuć na svoj način, jer se radi o detetu koje umire od tumora. Polovinu filma sam preplakala, ali mi se zaista svideo, jer predstavlja realnu situaciju u jednoj kući. Preporučujem svima, promeniće vam pogled na svet.

Lena Ergelaš je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Leena i pišite joj na lena.ergelas@famoza.net .

12

8 thoughts on “Lenin blog: Filmske preporuke meseca

  1. Blog je sjajno napisan! Po ovome što sam pročitala najviše mi se sviđa "Fallen". Volimo isti tip filmova. Jedan od mojih omiljenih je Twilight.

  2. Svi filmovi odlično zvuče,odgledala sam "Sve baš sve",a i ostale cu sigurno pogledati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.