Lenin blog: Svim tinejdžerkama

Ovaj put pišem na drugačiju temu, ozbiljniju.Prošla je ponoć, a ja ne mogu da zaspim. Razmišljam o onome što mi se desilo i što se dešava i drugim devojkama, ali nemaju hrabrosti da to izgovore. Moja priča nije toliko strašna kao priče nekih devojaka, ali je poučna.

Naime, imam 19 godina i imala sam dečka skoro dve godine. Odnos nam je bilo skoro pa savršen. Imali smo nesuglasice i rasprave, ali smo sve rešavali mirno. Zatim se nekih pet meseci pre raskida sve promenilo. Svađali smo se više nego inače, mnogo gore nego inače. Dok nisam odlučila da je previše i da hoću da presečem sve to. Naravno, plašila sam se njegove reakcije, jer sam toliko dugo bila u toksičnoj vezi, ali nisam želela da posle toliko meseci provedenih s njim raskinem preko poruke ili poziva. Našli smo se i rekla sam mu sve što sam želela da mu kažem. Postao je agresivan, udarao, lupao, divljao. Došlo je do još veće svađe, a zatim me je nazivao raznim imenima, uputio mi je svakakve psovke. Da se sve završilo na rečima možda ne bih imala potrebu da pišem ovo, ali nažalost nije tako. Doživela sam to da me je dečko sa kojim sam delila sve pljunuo. Ne mislim figurativno, već zaista. Posle toga sam imala veoma težak period koji sam krila od svakoga. Uvek nasmejana, ali kad dođem kući kao da to nisam ja. Sve se to izdešavalo pre tri meseca, ali sam sada druga devojka.
Poenta cele ove priče je da nikada ne dozvolite dečku da vas uvredi na bilo koji način. Nemojte trpeti uvrede, psovke, pljuvanje ili prebijanje. Nemojte dozvoliti, ali ako se desi, nemojte praštati takve stvari. Ja sam probala da pređem preko toga i da imam normalnu komunikaciju s njim, ali se završilo još većim uvredama. Nikada nikome nemojte dozvoliti da povredi vaš ponos kao što sam ja dozvolila. Uvek gledajte napred, hodajte uzdignute glave i ponašajte se onako kako su vas roditelji vaspitali.

Lena Ergelaš je stalna saradnica portala Famoza.net. Posetite njen blog Leena i pišite joj na [email protected] .

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

6 thoughts on “Lenin blog: Svim tinejdžerkama

  1. Wow Lena iznenađena sam! Ja nikad nebi bila te hrabrosti ali drago mi je da ti jesi. Zao mi je zbog tvog iskustva i sretna sam sto si se oporavila 💖💖

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.