Jovanin blog: Gubljenje vremena i kako ga sprečiti

Hey! Evo mene opet. Gubljenje vremena je nešto što svi radimo. Proces formiranja ličnosti je dug. Da bi neko postao čovjek potrebno je dosta vremena i puno učenja. Kako pametno iskoristiti vrijeme, da ti dani ne proteku bez ikakvih događaja?

Prvo trebaš da shvatiš da vrijeme prolazi. Što brže shvatiš da vrijeme prolazi i da si svakog dana starija, brže ćeš naučiti da koristiš vrijeme.
Napravi plan svojih aktivnosti koje ćeš raditi u toku dana, nedelje, mjeseca. Pored školskih obaveza koje svi imamo, ostaje dovoljno vremena i za mnoge druge zanimljive i lijepe aktivnosti. Ali prije nego što počneš bilo šta da planiraš, budi tačna. Biti tačan znači ne trošiti uzalud ni svoje ni tuđe vrijeme. Dolazi na vrijeme u školu, na treninge, u bioskop i pozorište, na vrijeme vrati knjigu u biblioteku,na vrijeme dođi na sastanak sa drugovima. Uvijek treba da ti bude na umu da vrijeme prolazi i da ti vrijeme treba da bi se sredila i otišlaa negdje.
A kako da izbjegnem praznu to do listu?

Pa za to predlažem da vodiš dnevnik. Mnogima je pisanje dnevnika malo zastarelo, ti ovu zamisao preokreni u igru i postani vlasnik i urednik sopstvenih novina. U svesku upiši sve značajne događaje koji su se desili toga dana. Postavi sebi uslov da nikada ne smiješ upotrebiti “Danas je bilo baš dosadno/Ništa nisam radila” i tome slično. Tako će ti dan biti ispunjeniji. Nešto ćeš raditi samo da bi imala priču za novine.

Stranice novina slobodno dopuni isječcima i slikama iz časopisa. Tako ćeš kroz igru, bez napora, posmatrati život oko sebe i biti hrončar svog vremena.
Kao vlasnik novina imaš pravo da izneseš svoj stav koji ćeš naravno obrazložiti. Piši o svemu što te okružuje: o muzici, udžbenicima, drugovima i drugarstvu, sportu, zaljubljivanju, garderobi, svom gradu, iskrenosti, povjerenju, džeparcu, roditeljima, kaznama, pohvalama, školi….Isto tako možeš napisati priču ili pjesmu. Uređuj svoje novine svakog dana i po svom ukusu. Poslije nekoliko nedelja ćeš vidjeti da si napredovala. Izgradićeš svoj stav, poboljšati stil pisanja i najvažnije od svega nećeš gubiti vrijeme. To je znak da si na sigurnom putu da odrasteš i postaneš čovjek.

My Blog rubrika je u kojoj vam pružamo priliku da se vaši tekstovi nađu na Famozi! Može to biti vest, neki vaši saveti ili razmišljanje na neku temu. Kad napišete tekst, pošaljite nam ga na našu adresu, [email protected] a u subject/temu stavite My Blog. Vaše blogerske tekstove objavljivaćemo redom kojim nam dođu ali vodite računa da ćemo objavljivati samo one tekstove za koje smatramo da su lepo napisani i i zanimljivi. Prednost će imati oni koji budu pisali našim slovima, tj. budu koristili “šžćđ” u svojim tekstovima. Naravno, ovo je odličan način da promovišete sebe ali i da možda postanete deo naše stalne blogerske ekipe! Za više informacija, pogledajte pravila ovde.

FOTO: Pixabay

The following two tabs change content below.
Vladimir Dolapčev je vlasnik i urednik medija Famoza.net. Prethodno je pet godina uređivao portal srpskog izdanja časopisa BRAVO. Najveća želja mu je da Famoza bude drugačiji od svih teen medija i da pomogne u dovođenju mladih zvezda u region.

7 thoughts on “Jovanin blog: Gubljenje vremena i kako ga sprečiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.